Life of Pi

Uzun zaman olmuştu tehlikeliler kategorisine yeni bir film ekleyemeyeli. Gelmez diyordum kolay kolay ama adamlar çekmiş hacı. Hem filme gitmeyenlerin bile söylediği görsellik hem de çoğunun farkına bile varamadığı hikaye.Film Pi’nin yaşam hikayesini kendi ağzından anlatıyor. Yazarın tekine “Pi diye bir adam var, adamda bir hikaye var on numara. Git öğren kitap yaz” diyorlar. Yazar da Pi’yi buluyor ve hikayesini dinliyor. Yazar dinlerken biz de izliyoruz. Pi’nin çocukluğundan başlıyoruz tabi ki. İsminin nasıl verildiğinden, arkadaşlarının bu isimle dalga geçtiğinden bahsediyor. Sırf dalga geçmesinler diye lakabını “Pi” yapıyor diyebilirim.

Ailesi ile Hindistan’da yaşıyor Pi. Babasının bir hayvanat bahçesi var. İşler de gayet tıkırında. Ama tabi gün geliyor işler bozuluyor ve Hindistan’ı terketmek zorunda kalıyorlar. Adres Kanada. Tabi kendileri Kanada’ya yerleşirken hayvanları da Güney Amerika’da satmak istiyorlar. Bütün aile ve hayvanlar gemi yolculuğuna başlıyorlar. Kimler yok ki? Zürafa, orangutan, kaplan …

Bir gece gök gürlemesi ile uyanan Pi bunu izlemek için dışarı çıkıyor. Bu arada Pi’nin bütün 3-5 tane dine aynı anda inandığını söyleyeyim. Namaz da kıldığını görüyoruz, haç çıkardığını da. O fırtına anında da inandığı başka bir dine göre var olan fırtına tanrısı ile konuşuyor ve “daha fazla yağmur gönder” diyor. Sonuç olarak da gemi batıyor ve Pi bir sandal ile okyanusun ortasında kalıyor.

Sandalda Pi, zebra, sırtlan, orangutan ve kaplan. Değişik bir habitat ama çok uzun sürmüyor bu birliktelik. Pi ve kaplan başbaşa kalıyorlar. Filmin devamında da bir yandan hayatını kurtarma diğer yandan da kaplanın ölmemesini sağlama çabasını izliyoruz Pi’nin.

Aradaki görsel şölenlerden bahsetmeme gerek yok. Zaten yazıyla anlatılabilecek şeyler değil. Filmin sonuna gelince; zaten o ana kadar tatmin olmuşsunuz, karnınız tok hatta boğazınıza kadar doymuşsunuz ama birden önünüze izlediklerinizden daha tatmin edici, doyurucu bir hikaye anlatılıyor.

Kesinlikle izlenilmesi gereken bir film. Tamam görsel falan filan ama hikaye görselin tozunu attırır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir