RÜYA GİBİ BİR TATİL

Sevgili dostlar, uzun ve yorucu bir yılın ardından bütün stresimizi atabileceğimiz ve ruhumuzu tazeleyeceğimiz unutulmaz bir tatile fiziksel ve zihinsel olarak hazır olduğunuzu duyar gibiyim. Bu tatilinizin şimdiye kadar yaptığınız bütün tatillerden farklı olacağını öncelikle belirtmek isterim. Çünkü hayatınızda şimdiye kadar yaşamadığınız birçok deneyimi size tattıracağımdan emin olabilirsiniz. Yalnız bunun için sizden bütün ön yargılarınızdan sıyrılmanızı, yeniliklere açık olmanızı ve içinizdeki macera tutkusunu dışa yansıtmanızı istiyorum.

Şimdi programın genel hatlarından ve güzergahlarımızdan bahsedebilirim. 17 temmuz günü ‘Europa Car’ ın Ankara şubesinden kiraladığımız dizel Linea ile ilk durağımız olan Göcek’e doğru yola koyuluyoruz. Şirketin arabayı teslim etme tarihine göre Cumartesi akşamı veya Pazar sabahı yola çıkmış olacağız. 8 saatlik efsane bir “road trip” in ardından Göcek’e varacağımızı tahmin ediyorum. Şehir merkezinde şirin ve misafirperver bir pansiyon veya küçük bir otel bulup yerleşiyoruz. 3 günlük Göcek ziyaretimizde hergüne farklı bir macera sığdıracağız. Bir günü şehir merkezinden hareket eden günübirlik tekne turlarına katılıp Göcek’in o meşhur cennetten bir köşe olan dantel gibi koylarını gezip, muhteşem denizlerinde yüzüp, mavi ve yeşilin bin bir tonuna doyacağız. Diğer bir gün arabamızla yakın çevredeki mutlaka görülmesi gereken yerleri (Dalyan’ın kanalları, Dalman’daki kral mezarlıkları, şifalı çamur banyoları gibi) gezeceğiz. Son gün ise isteğe bağlı olarak ya şehir merkezinde takılıp denize girip dinlenerek ya da yakın çevredeki bâkir koylardan birine giderek değerlendirebiliriz. Göcek’in en önemli özelliklerinin başında eşsiz doğası ve çok kalabalık olmaması geliyor. Fakat bunu yabancı turist açısından fakir olan bir yer olarak hayal etmeyin sakın.

Göcek maceramızdan sonra yarım saat uzaklıkta olan Fethiye’ye geçip yine şehir merkezindeki küçük bir otele yerleşiyoruz. 2 gün sürecek fethiye gezimizin programını da şöyle özetleyebilirim. Bir gününü Ölüdeniz’den hareket eden günübirlik tekne turuyla (Dünyaca ünlü Butterfly Valley dahil) geçireceğiz. Diğer gününü de Ölüdeniz’in muhteşem doğasına kendimizi kaptırarak, yüzerek ve çeşitli sürpriz aktivitelere katılarak geçireceğiz. Geceleri ise Hisarönü’nün çılgın gece hayatıyla eğlence anlayışınızda köklü değişikliklere sebep olacak eylemlerde bulunabiliriz. Bu 5 günlük tatil sizlere yeterli geldiği takdirde tatilimiz 22 temmuz itibariyle resmi olarak bitmiş ve Ankara’ya dönüşümüz gerçekleşmiş olacak. Ama bu bize yetmedi tadı damağımızda kaldı nolur devam edelim derseniz sizi yine çılgın sürprizler bekliyor olacak. Son olarak takılmamıza göre 700 tl civarında bir kösüşe hazırlıklı olun.

Kısacası bu tatil size hem dinlenme hem çılgın eğlence hem muhteşem doğal güzellikler görme hem de sürpriz maceralar ve deneyimler tatmanızı sağlayacak ve sizi yeni sezona tamamen yenilenmiş bir şekilde taşıyacak.

Be ready to rock your world!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir