The Life of David Gale

Başrollerde  ve  nin olduğu “en şaşırtıcı sonlu filmler” araması sonucu ulaştığım film. Öncelikle google kullanma kabiliyetimi hala yitirmediğimi gördüğüm için mutluyum. Sorgu kriteri belirleme, gelen sonuçlar arasından tercih yapma, bunların hepsi riskli işler. sonuçta şaşırtıcı son olarak üç maymun filmini bile gösterenler var.Bu filmde konu; idam cezasını ortadan kaldırmak için çırpınan  ve Kevin Spacey’nin bir şekilde Kate Winslet ile buluşmasıyla başlıyor. Bu buluşma nasıl oluyor derseniz, Kevin, Laura’ya tecavüz edip öldürmekle suçlanıyor. Bu konu hakkında haber yapması için ise Kate e ulaşıyorlar.

Tabi akıllara ölüm cezasını ortadan kaldırmak isteyen iki kişinin nasıl olur da birbirine bunu yapacağı sorusu geliyor. Kamuoyu da oldukça şaşkın. Nasıl olmasın ki? İdama hayır diyen en gür seslerden biri idam cezasına çarptırılıyor.

Film hapishanede yapılan röportajlar ve olayın nasıl gerçekleştiğini gösteren sahnelerle devam ediyor. Son yaklaştıkça heyecan da artıyor.

Benim gibi tahmin yürütüp evraka! diyenlere şunu söyleyeyim, hakikaten şaşırtıyor son. Filmde beklenmedik bir son olacağını bildiğim için hep gösterilenin aksi birşeyler düşünüp filmi çözdüğümü düşünmüştüm ama benim de vay arkadaş diyip şaşırdığım bir son oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir