The Hunger Games: Catching Fire

Serinin ikinci kitabının film uyarlamasını ad nihayet izledik. Gerçi izleyeli 1 hafta oldu ama yazmaya fırsat bulamadım. Bu tarz filmlerde çok da yazacak birşey yok aslında. Sonuçta okur yazar oranı yüksek bir ülkeyiz ve böyle popüler bir kitabı eminim milyonlar okumuştur. Ama ben yine de yoğunluktan, gözlerinin ağrımasından ya da kitabı bulamamasından dolayı okuyamayanlar için bi özet geçeyim.

İlk filmden de bildiğiniz gibi 12 farklı bölgeden 1 bay 1 de bayan yarışmacı seçiliyor ve bunlar bir arenaya salınıyor. amaç rakipleri öldürmek ve hayatta kalmak. Sona kalan ise şampiyon oluyor. Ödül ise ailesi ile birlikte kazananlar şehrine yerleşmek ve bir daha bu oyun için seçilme riskini ortadan kaldırmak. İlk film sonunda beklenmedik bir olay ile iki kazanan çıkmıştı hatırlarsanız. Bu durum insanlar tarafından taktir edilse de yöneticiler tarafından bir baş kaldırma olarak görülmüştü.

İkinci film de bu olay üzerine devam ediyor. Yönetimin bu olay için bir planı olduğunu görüyoruz. Bu seferli oyunlarda siz kazandınız size hiç dokunmayacağız dedikleri insanlar içinden seçim yapıyorlar. Yani daha önce şampiyon olan kişiler arasından 24 kişi seçiliyor. 12. mıntıkanın asi kızı  ın canlandırdığı Katniss yine arenaya çıkıyor.

Film bittiğinde ise aslında bir başlangıç olduğunu anlıyorsunuz. Serinin son kitabı için çekilecek filmden küçüçük bir spoiler verip olayı bitirmişler. Tabi kitabı okuyanlar ne olacağını biliyor ama okumayanlar için 13 rakamına dikkat etmelerini tavsiye ederim.

Genelde kitap uyarlamaları başarısız oluyor ama bu sefer beğendim diyebilirim. Hatta bu beğeninin son filmde daha da artacağını tahmin ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir