American Hustle

Filmin isminden de anlayacağınız gibi bir dolandırıcılık filmi. Zaten ilk çıktığı andan beri puanı iyiydi bir de 10 oskara aday olduğunu görünce izlemek farz oldu artık. Tabi konunun dolandırıcılık olduğunu bildiğiniz için birilerinin birilerine üç kağıt yapacağını biliyorsunuz ama kim kime yapacak önemli nokta bu. Açıkçası bu filmde çok fazla git gel yaşatmamışlar. Böylesi daha temiz olmuş bence. Kafa karıştıralım deyip de sonu bağlanamayan filmlerden olmamış.

Oyunculara gelecek olursak , ve başrollerde. Tabi bir de başrolde olmayan ama ismini anmamız gereken var. Yine dengesiz bir karakteri canlandırmış. Bir kez daha en az 20 sene boyunca kendisini izleyeceğimizi bizlere gösterdi.

Her ne kadar Lawrence hakkında yazmak istesem de filmin yıldıznı Christian Bale. Yine rol için kilolar alınmış, saç baş değişik hallere sokulmuş. Bi kere de adama normal haliyle oynayabileceği bir rol verseler. Ya 30 kilo veriyor ya 20 kilo alıyor. Bazen kafayı kazıtıyor vs. Film konu olarak zayıf kalabilir ama oyunculuğa kesinlikle doyuyorsunuz. 10 dalda oskar adayı olsa da sadece Bale oskar alabilir gibime geliyor. Geçmişte bir True Grit örneği var ne de olsa.

Toparlamak gerekirse basit bir hikayeyi kaliteli oyuncularla biraz da uzatarak önünüze koyuyorlar. Arada bir ileri sarsanız çok da bir şey kaybetmezsiniz gibime geliyor. Bale’e saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir