Nebraska

6 oskar adayı bu filmi izlemeye çekiniyordum açıkçası. Çünkü siyah beyaz ve drama bir araya gelince çok da başarılı bir ürün ortaya çıkacağını düşünmüyordum. Geçen iftarı beklerken ya uyuyacaktım ya da film izleyecektim. Ben de bunu izleyeyim, zaten sıkıcı ilerler ben de uyku planına geri dönerim diye düşündüm. Ama tabiri caizse film ağzıma yüzüme çarptı. Aklımda olumsuz ne kadar görüş var ise hepsini yıkarak sonuna geldi hem de efsane bir son ile.Filmde bir ailenin yolculuğunu izliyoruz. Yolculuğun sebebi ise Bruce Dern‘in canlandırdığı Woody karakterinin bir yerden aldığı mektup. Mektupta 1 milyon dolar kazandınız gelin alın yazıyor. Amca da defalarca yürüyerek yola çıkıyor. Eşi ve çocukları yapma baba bunlar tuzak seni kandırmaya çalışıyorlar deseler de dayı hiç birini dinlemiyor. Bu duruma dayanamayan hayırlı evlat David babasını istediği yere götürmeye karar veriyor. David’i ise Will Forte  canlandırıyor.

Gidecekleri yer ise Nebraska. Açıkçası bizdeki Yozgat muamelesi görüyor filmde. Bu yolculuk esnasında yol üzerindeki akrabalara uğruyorlar. Bir anda herkes Woody’nin 1 milyon kazandığını düşünüyor. Davranışlar da buna göre değişiyor tabi. Eski borçlar, yapılan iyilikler Woody’ye söyleniyor ve hacı artık bizi de görürsün dialogları yaşanıyor.

Değinmeden geçemeyeceğim akraba ziyareti esnasında Woody ve abisi televizyon izliyor genellikle ve bir sahnede ikisinin de kanepede uyuyakaldığını gördüm. Burada sebepsiz bir kahkaha attım. Aklıma babam ve herhangi bir amcam geldi.

Neyse, Woody akrabalarının yanında iken eşi ve diğer oğlu da geldi. Özellikle eşi inanılmaz bir karakter. Oğullarıyla ve Woody ile aralarında geçen konuşmalar yüzde tebessüm akılda soru işareti bırakan cinsten. Anneyi June Squibb diğer oğlu ise Bob Odenkirk oynuyor.

Filmin sonuna gelecek olursak bence çok başarılı. Babanın ilk andan beri para ile yapmak istediği şey belli. Bunu gerçekleştirme şekli, eski mahallesinden geçerken ki pozlar falan gerçekten efsane. Keşke daha önce izleseydim. Gram sıkılmadan hatta bittiğine üzülerek izledim filmi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir