House of Cards

Öncelikle şunu söyliyeyim, bu dizi bittiğinde (inşallah hiç bitmez) kesinlikle tehlikeliler kategorisinde kendisine yer bulacak. Hatta bu kalitede devam ederse bu diziye özel site bile yapabilirim. Henüz 2 sezon oldu dizi ama gerçekten efsane ilerliyor. 3. sezon da 2015 de başlayacak, heyecanla bekliyoruz. Dizinin bu denli kaliteli olmasının sebebi herşeyden öte Kevin Spacey. Adamın ne kadar kaliteli oyunculuğunun olduğunu anlatmama gerek yok. Ama tabiri caizse burada ağlatıyor.

Dizinin ana teması siyasetin nasıl bir pislik olduğu. Nasıl pırlanta gibi insanların karalama ile yerin dibine sokulabileceği ya da tam tersine tam çöp diyebileceğiniz insanların yüceltilebileceği gözler önüne seriliyor. Bunlar yapılırken tabi en büyük araç medya. Bütün bu kargaşada kaybetmeyen tek kişi var o da üstadın canlandırdığı Francis Underwood. Adam inanılmaz zeki, zaman zaman riskler de alarak bu kirli camiada hızla yükseliyor.

Tabi her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var. O da Robin Wright‘ın canlandırdığı Claire Underwood. Kocası leb demeden o Çorum diyor. o derece iyi anlaşıyorlar. Bazen kadına acıyorsunuz böyle bir pisliğe katlanmak zorunda olduğu için ama tencere kapak ilişkisini görünce kadına karşı acıma hissiniz kalmıyor.

Sözü daha fazla uzatmayayım. Dizinin yeni sezonunu büyük bir heyecanla bekliyorum. Kalite bu seviyede giderse adını altın harflerle yazdırır bloğuma, ama kalite biraz düşse de çoğu dizinin üzerinde bir kariyer yapmış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir