Ciğerci Aziz

Bu haftasonu gerçekleştirdiğim Şanlıurfa gezisi ile ilgili başka yazılar da olacak ama önceliği bu mekana vermek istedim. Tahmin edeceğiniz gibi Urfa deyince akla ilk Balıklıgöl gelse de aklımızın bir köşesinde hep yemek yemek de oluyor. Haliyle biz de gitmeden küçük bi araştırma yaptık. Nerede ne yenir diye baktık. Sonuç olarak Urfa’nın en iyi ciğercisi olarak bu mekanda karar kıldık. Bulmak için biraz dolansak da sonunda mekana oturduk. Oturmamızla kalkmamız bir oldu çünkü oturduğumuz masadaki kara sinekleri rahatsız ettiğimizi fark ettik ve başka bir basaya oturduk. Bu masadaki sinekler daha misafirperverdi, geldiğimize çok da tepki göstermediler.

Haliyle ciğer siparişi verdik. İçecek olarak da ayran. Önce içeceklerimiz geldi. Nasıl geldiğinden bahsetmem lazım. Hani böyle boş bardakları taşımak için parmaklarınızı içine sokarsınız ya taşıması daha kolay olur. İşte o şekilde iki tane bakıs tasta geldi ayranlarımız. Getiren çocuğun parmakları da içinde. Taşıması biraz zor olabilir ama tek tek getirse ya da tepsiye koysa o parmakları içine sokmak zorunda kalmayacaktı. Ayranları bırakınca soğanlarınızı doğrayayım mı abi dedi. Yok kardeş diyebildim sadece. Eleman uzaklaşınca döndüm baktım ne yapıyor diye, elindeki köpüklü süngerle dolap temizliğine devam ediyordu. O an tişörtteki lekelere de anlam vermiştim zaten. Çamura düşmüş de kalkmış gibi bir haldeydi tişört.

Neyseki ciğerler geldi. Hakikatan farklıydı ciğerler. Normalde yediklerimize göre çok daha küçük doğranmış. Pişimi de iyiydi. Afiyetle yedik. Çay alır mısın sorusuna da evet dedik riks budur diyerekten. Gelen çayın iln yudumunu aldıktan sonra bardağa bakmak aklıma geldi. Sadece sudan geçirildiği, su dışında az önce ayranları getiren arkadaşın ellerinin de değdiğini hayal ettim o bardağa. Her yeri lekeliydi bardağın. Yine de içtim ama o çayı.

Bu kadar popüler olmuş, arama motorlarında “Urfa’nın en iyi ciğercisi” diye yazdığınızda karşınıza çıkan bu mekanın bu kadar pis olması çok şaşırttı beni. Tamam yine salaş ol, yine öyle artistik bir mekana taşınma ama temiz ol. Ne bileyim parmakları ayrana ille de sokacaksan eldiven tak. Ya da çayı plastik bardakta ver temizlik derdin olmasın.

Kimileri yazmış hayatımda yediğim en iyi ciğerdi diye. Hayatımda yediğim en iyi ciğer miydi tartışılır ama tartışamayacağım tek şey hayatımda yemek yediğim en pis yerdi.

Bütün bunlar bir yana hayatımın en güzel anları olmaya devam ediyordu orası ayrı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir