Dinle Küçük Adam

Yılın son kitabı Wilhelm Reich‘den geldi. Kapanışı çok daha güzel bir kitapla yapmak istedim ama kısmet değilmiş. Buna ek olarak yıl başında belirlediğim 30 kitap adedine de ulaşamamak ayrıca üzdü. Seneye daha gerçekçi hedefler belirlemek gerekiyor demekki. En azından her sene “ben okuma olimpiyatçısıyım, 60 kitap okurum” deyip 15 kitapta kalmadım.

Kitaba geri dönecek olursak; aynı şey sayfalarca söylenmiş. Farklı örnekler verilmiş ama ana tema aynı. Sen ezik küçük bir böceksin, hayatın hakkında önemli kararları sen değil senin üstündeki insanlar-kurumlar alıyor. Bu durumdan da kurtulamayacaksın çünkü çözümü yine kendinden değil başkalarında arıyorsun.

İlk sayfaları okuduğunuzda adam haklı hakkaten küçük düşünüyoruz, hayatımız hakkında çok da söz sahibi değiliz diye düşünüyorsunuz. Ama aynı şeyler tekrar tekrar yazılınca gına geliyor. Önemli bir konu kesinlikle ama her sayfada hakarete uğramak can sıkıyor.

Kimileri kitaptan kesitler alıp sağda solda paylaşmış baş ucu eseri yapmış. Benim için kitaplığın ücra köşesinde kalacak bir kitap oldu. Tabi o köşeyi ben belirlemeyeceğim kesinlikle, sınırlarımı biliyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir