L.A. Confidential

Bu filmi yıllardır görüyordum hep bi izleyeceğim diyordum ama nedense izleyememiştim. O kadroyu görüp nasıl izlememişim bunca sene o da ayrı mesele. Kevin SpaceyRussell CroweGuy Pearce ve bu efsanelerin yanında Kim Basinger. Deselerki 3 – 5 kişi seç film çeksinler bu 3 kişiyi banko seçerim heralde. Basinger olmasa da olur ama şu üç adam hakikaten oyunculuğun kitabını yazmıştır. Hikaye açısından olmasa da oyunculuk açısından doyacağımızın garantisi vardı yani. Öyle de oldu.

3 tip polis var. Biri her şeyi kitabına uygun yapmanın peşinde, diğeri işin şov tarafından yaptığı her işi basına taşıma peşinde sonuncusu ise görev için her türlü kuralı çiğneyen biri. Böyle yazınca efendiyi Russell Crowe kanunsuzu Guy Pearce oynuyormuş gibi düşünebilirsiniz ama tam tersi. Artist olanda en ufak bir şüphe yok.

Bu üçü ayrı ayrı işler yapıyorlar ancak gün geliyor ortak bir davada buluşuyorlar. Şehrin en azılı mafyası hapise giriyor ve onun yerini doldurmak için birileri aksiyon alıyor. Kimdir nedir hiç kimsenin fikri yok. Bunu çözmek isteyenler ise bir şekilde ortadan kaldırılıyor ya da yerleri değiştiriliyor. Bunları yapmak için de her türlü şantaj caiz görülüyor tabi.

Öyle ya da böyle dava çözülüyor. Ancak burada önemli olan bu süreçte polislerin değişimini gözlemlemek. Filmin başında nasıllardı sonunda nasıl oluyorlar. Herşeyi kitabına uygun yapan polis filmin sonunda yine öyle mi davranıyor? Ya da duyguları yokmuş gibi görünen polis neler yapıyor? Bu detaylar çok dozunda verilmiş. Esas olay olan davanın çözülmesinin önüne geçmemiş.

Geç de olsa izledim, kenara koydum bu efsaneyi de. Film biraz uzun gelebilir ama hiç sıkılmadan izliyorsunuz. Aksiyonu gayet başarılı, uyumanız çok zor bu filmde. Ama uyuma olimpiyatçısı iseniz vız gelir tabi orası ayrı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir