Sense8

Bu zamana kadar adını hiç duymamıştım. Bir şekilde ilk bölümünü izleyelim dedik ve bir çırpıda bitirdik. Nasıl oldu da hiç duymadım hala anlamış değilim. Böyle deyince yüzyılın en iyi dizisi gibi oldu ama gerçekten ortalama üzeri bir dizi diyebilirim. Zaten Netflix yapımı olması çok iyi bir referans. Buna ek olarak hikayenin değişik olması da pastanın çileği oldu. İsminden de anlaşılacağı gibi 8 kişi var. Bunlar dünyanın farklı yerlerinde. Ancak istediklerinde birbirlerinin yanına gidebiliyorlar. Bu ziyaret fiziksel olarak değil tabi. Duygular paylaşılabiliyor. Biri diğeri gibi davranabiliyor.

Öncelikle karakterlerden bahsedeyim. Karakterlerin hepsi şahsına münhasır. Cinsiyet değiştirme ameliyatı olan, hırsız, ünlü bir oyuncu, polis … değişik değişik insanlar yani anlayacağınız. İlk sezon zaten genelde karakterleri tanımakla geçiyor. Biz karakterleri tanırken onlar da sahip oldukları yeni güçle tanışıyorlar. İlk başlarda nasıl olduğunu anlayamadıkları bu olayı giderek lehlerine çeviriyorlar. Mesela bir tanesi tam dayak yiyecekken 8 kişilik ekipten dövüş konusunda çok iyi olanı düşünüyor ve onun özelliklerini kullanabiliyor. Ya da birisi bir yerde yalan söylemek zorunda kendisi söylese belli olacak, hemen oyuncu olanı düşünüyor ve yalan söyleme işini hallediyor. Böyle yazınca havada kalabilir ama izledikçe kafa karışıklığı kalmıyor.

Tabi Netfilix de olsa dünyanın en iyi dizisi de olsa arkadaş grubu içerisinde aşık olma bu dizide de var. Neyse ki öyle gözümüze sokulmuyor bu durum. Olmasa da olurdu ama ekibin giderek birbirine 4 elle sarılmasını artırıyor bu olay. Herkes oooo yengemiz tehlikede mi deyip yardıma koşabiliyor.

İkinci sezonla birlikte bizim 8’li grubun yalnız olmadığını görüyoruz. Bu ekip gibi olan başka ekipler ve bu ekipleri bitirmek isteyen birilerinin olduğunu görüyoruz. Bu ekiplerin nasıl oluştuğu ve asıl amacın ne olduğu da bu sezonda daha sık gösteriliyor. Kısca metalden değil kanlı canlı insanlardan robot yapabilme çalışması diyebiliriz.

Dediğim gibi iki sezonu bir çırpıda bitirdik. 3. sezon ne zaman başlayacak bilmiyorum ama çıkar çıkmaz onu da izleyeceğimizden eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir