Ankara ve Burger

Sanırım bu yazıyı yazacak olgunluğa ulaştım. Farklı sitelerde Ankara’daki en iyi burgerci listelerinde yer alan çoğu yerde yedim. Çok detaylı olmasa da fikirlerimi paylaşmanın vakti geldi. Öncelikle fast food burgerleri bu yazının dışında tutuyorum. Oralarda yiyeceğiniz en iyi burgerler bile bu burgercilerin en kötüsüne yaklaşamaz bile. Yorumlayacağım burgerciler ise, Fess Burger, That’s Buger, Big Baker, Mickey’s, hmbrgr ve Big Bang Burger. Ankara’daki iyi burgerciler listesinde yer alıp gitmediğim tek burgerci ise Burger Break. Ama gidenlerden aldığım duyumlara göre listenin tepesine oynayabilecek bir konumda değil.

Fess Burger: Listemdeki en iyi ikinci burgerci. Balgat’ta tek şube olarak bulunuyor. İlk tanışmamız sipariş usülü olmuştu ve oldukça başarılıydı. Özellikle tatlılı menüsü kendisine hayran bırakmıştı. Bir de gidip yerinde yiyelim dedik ve bu başarının tesadüf olmadığını gördük. En büyük artısı 3 farklı gramaj seçeneği olması ve patates miktarının fazla olması diyebilirim. Çeşit de oldukça fazla. Fiyat olarak da cebinizi yakmayacak türden. Balgat’a gidip kilo ile yanmış köfte yiyeceğinize buraya gidebilirsiniz.

Big Baker: Çayyolu’ndaki şubesini sırf ortamı için tercih etmiştik. Geniş bir bahçesi ve ferah bir ortamı var. CEPA AVM’de de şubesi bulunuyor. Burgerinin diğerlerinden ayırt edici bir özelliği olduğunu söyleyemeyeceğim ama normal ekmeğin dışında esmer ekmek ve mısır ekmeği de tercih edebilirsiniz. Mısır ekmeğinin baya sert olduğunu ve yerken sizi yorduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ekmek/köfte oranı fazla. Yani köftesiz ısırıklarınız olabilir ki hiç hoşuma gitmiyor bu durum. Lokasyonu açısından ve ortalama üzeri kalitesi olduğundan ara ara tercih etmeye devam edeceğiz.

Mickey’s: Kesinlikle overrated. Değişik sunum ve çeşitler ile ümit vadetse de yana yakıla arayacağım bir burgerci değil. En son ne zaman gittim hatırlamıyorum bile.

hmbrgr: İsmi çok ümit vadetmişti ama yiyince hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Ortalama burger ve patates.

Big Bang Burger: Bahçeli 7. caddede yer alan şubesine gittik. Bir an korkuttu beni. Çünkü içerisi baya kötü, masalar dağınık ortalık yerde çöpler var falan. Ama burgerini yiyince o karışıklığı unuttum diyebilirim. Fess’den sonra 3. sırada yer alıyor benim için. Patates kızartması üzerine cheddar peyniri döktürürseniz oldukça güzel oluyor.

That’s Burger: Ve sıra geldi gönlümün efendisine. Ankara’da açık ara en iyi burgeri yapan yer. Ekmeği de kendileri yapıyor ve yumuşacık. Burger deseniz aynı şekilde. Sosları kendilerine özel ve inanılmaz lezzet katıyor burgere. Gazi mahallesinde küçük bir dükkanları var. Bahçesi yok, otoparkı yok, kliması yok ama hiç şikayet etmedim bu durumlardan. Bir ara kapandı ve kapısından döndük. Ama neyseki geri açıldığını duyduk. Bu sefer de ortaklardan biri ayrıldı diye duyduk ve kalitenin bozulacağına dair bir endişe kapladı. Çok şükür kalite konusunda en ufak bir kayıp olmadığını test ettik. Fiyatlar diğer burgercilerden pahalı değil. Miktar da diğerlerinden az değil. Arada çeşit olsun diye diğer burgercilere gidiyoruz ama buranın yeri ayrı…

2 Responses to Ankara ve Burger

  1. Elif Dursun dedi ki:

    Ömer Bey merhabalar. Ben BigBang Burger Dijital Pazarlama Uzmanı Elif Dursun. Öncelikle, yazınızda bize yer verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Lezzetimiz ile ilgili olarak yazdığınız güzel görüşleriniz, bizleri ayrıca onurlandırdı. Bahçelievler şubemizde; yakın zamanda yaşanan müdür değişikliği nedeni ile, kısa süreli bir düzensizlik hali yaşandı. Ama bu aksaklık bir süre önce düzeltildi ve şu an her şey yolunda. Sizi, şubemizde tekrar ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyarız. Belirtmiş olduğum e-mail adresinden bana ulaşım sağlayabilirsiniz. Görüşmek dileği ile.

    • admin dedi ki:

      Merhaba Elif Hanım,

      En kısa sürede tekrar gidip burger yiyeceğim. Açıkçası yediğimiz yemeğin lezzeti kadar ortam da çok önemli. Bir çok mekan kalitesiz yemekler sunsa da bulunduğu konum veya mekanın tasarımı yüzünden fahiş fiyatlat çekebiliyor. BigBang zaten fiyat olarak uygun. Bence tek eksiği o dağınıklıktı. O da çözüldüğüne göre listemde yükselebilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir