Que Horas Ela Volta

İngilizcesi The Second Mother Türkçesi ise Annemle Geçen Yaz olarak çevrilmiş. Aslında film ikisini de kapsıyor diyebilirim. Zengin bir aileye yardımcı olan bir teyzemiz var. Evin çocuğu ile arası çok iyi. Kendi çocuğu gibi seviyor onu ve küçüklüğünden beri beraberler. Bu bölümü izleyince filmin adı içi “the second mother” uygun diyoruz. Diğer taraftan bu teyzenin kendi kızı var ve yıllardır bir arada değiller. Teyze para kazanıp kızına gönderiyor. Ama bir gün kızı annenin olduğu şehire geliyor. Bir süre beraber yaşamaları gerekiyor. Bu bölümü gördüğümüzde de “annemle geçen yaz ” ismi uygun diyoruz.

Filmin ismi konusunu kenera bırakıp filmin konusuna geçelim. Zengin bir aile, onlara yıllardır yardımcı olan bir kadın ve bu kadının yıllardır görmediği kızı bir araya geliyor. Kız tabi asi biraz. Annesi ev sahipleri ile aynı sürehiden su bile içmiyor nerdeyse ama kızı öyle değil. Misafir odasında kalıyor, ev sahiplerinin dondurmasını yiyor, izinsiz havuza giriyor vs. Bu ileri gitme sadece evin imkanları konusunda değil tabi. Evin sahipleri ile ilişkilerde de biraz patavatsız arkadaşın.

Film ilerledikçe krizler artıyor. Evin hanımı bu kıza takıyor ve laf sokmalar başlıyor. Yıllarını bu eve adamış teyzemiz ise arada kalıyor. Bir yanda ekmek kapısı diğer yanda yıllardır görmese de kızı. Bu bölüm biraz Türk filmi havasında geçiyor.

Filmin sonuna doğru acaba ne olacak, kim hangi tarafı seçecek diye düşünüyorsunuz. Tabi öyle aman aman bir ters köşe beklemeyin. Yine de mutlu sona bağlamak için “küçük” bir vesile ortaya çıkıyor.

To sum up, yeni bir hayat için geç değil, hataları aşıp/yoksayıp yeniden başlayabilirsiniz mesajı ile filmi bitiriyoruz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir