Who Am I?

Orjinal adı Kein System ist sicher olan Alman filmi. Konu çok güncel ve önemli olunca filmi izleme kararını çok kolay aldık. Bir de Almanlar yapmış kötü olamaz düşüncesi çok ağır bastı. Adamların kaliteli yaptıkları o kadar çok şey var ki filme kötü bir önyargı ile yaklaşamıyorsunuz. İnternet kullanan, arada bilişim haberi okuyan herkesin ilgisini çekebilecek bir film. Deep web ve hackerlar üzerine kurulu bir film. Bu yüzden filmin heyecanlı olacağı birilerinin birilerinin sistemini kıracağını bol koşturmacalı şeyler izliyoruz.

Bu tarz filmler genelde Amerika’dan çıkıyor. Avrupa’dan böyle bir film çıkması şaşırttı açıkçası. Filmin ana karakteri tahmin edeceğiniz gibi asosyal bir arkadaş. Diğer insanlar tarafından çok sevilmeyen sessiz sakin bir tip. ama ne hikmetse bilgisayar konusunda inanılmaz yetenekli. Tabi bu yeteneğini kendine yetecek kadar kullanıyor. Derken daha tehlikeli insanlarla tanışıyor. Küçük küçük eğlencesine eylemlerde görüyoruz bizim elemanı. Tabi diğer arkadaşların çevresi geniş. Bu popülerlik hoşuna da gitmiyor değil.

Eylemler büyüse de istedikleri dikkati bir türlü çekemiyor gençler. Bu yüzden sinirleniyorlar ve kendilerine çok büyük bir hedef seçiyorlar. Amaçları bu hedefi patlatıp küçk bir imza bırakmak. Ama ekip içindeki anlaşmazlık bu girişimi farklı boyutlara getiriyor ve ekip sıkıntıya giriyor. Bu sıkıntıdan kurtulmanın iki yolu var ya ekibi satmak ya da teslim olmak.

Filmin sonunda bu iki seçeneğin de seçilmediğini görüp şaşırıyoruz. 5 dakika sonra ise bu şaşırtmadaki yanlışları, hataları ve mantıksızlıkları arıyoruz. Var tabi eksikler ama yine de izletiyor kendini film. Sürpriz sonu hayatının en güzel film sonu olarak nitelendirenler olsa da abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir