Abad va yek rooz

İngilizceye Life + 1 Day olarak çevrilmiş İran filmi. filmin içinde güzel bir şekilde açıklıyorlar bu ismi. Tahmin edeceğiniz gibi başrolde Payman Maadi bulunuyor. İran’ın Colin Farrel’i de bu sanırım. Her filmde oynuyor adam. Ama neyseki oyunculuğu baya iyi. Yine tahmin edebileceğiniz gibi dram ağırlıklı bir film. Ama öyle Ali Rıza Bey dramı değil, sizi izlerken geren yanınızdakine ağız burun dalma hissi uyandıran bir gerilim var filmde.

Baba vefat etmiş anne ise ağır hasta. Evin çocukları ise tam bir curcuna. Biri evlenmiş boşanmış, diğeri evlenecek ama adamı görmemiş bile, ötekisi et satıyor, büyük abi desen kızkardeşinin evleneceği adamdan borç para almış bile. Kardeşlerin en normali en küçüğü. O da okuluna gidip geliyor. Ama bu curcunanın içinde çocukluğunu yaşayamıyor tabi.

Film genel olarak evlenmek üzere olan kardeşin üzerinde dönüyor. Bir taraf evlen git kurtul diyor diğer taraf sırf abin istedi diye evlenme diyor. Bu kavganın içinde polis evi basıyor ot arıyor falan. Bütün kardeşler birbiri ile kavga ederken anne bir kenarda ağlıyor. Tam bir kaos anlayacağınız.

Film 95 dakika ama 90 dakikası diken üzerinde izliyorsunuz ne olacak diye. Açıkçası çok başarılı buldum bu yüzden.

Öyle herkes muradına eriyor kardeş kardeş yaşamaya devam ediyorlar diye düşünmeyin sakın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir