That Sugar Film

Uzun zamandır adını duyuyordum bu filmin. İzleyenler şekeri hayatından çıkartıyormuş. Bunca sene nasıl şeker yediklerine hayret ediyorlarmış falan. Filme başlarken böyle bir hedefim yoktu. İzleyeyim de şekerden soğuyayım düşüncesi ile başlamadım. Açıkçası insanlar nasıl bu kararı almış ona da şaşırmadım değil. Çünkü filmin sonunda “vay anasını” dediğimiz bir durumla karşılaşmıyoruz. Şeker o kadar da masum değil en az yağ kadar hatta yağdan daha fazla zararı var mesajı veriliyor diyebilirim. Filmin güzel olan kısmı ise bu zararın bize anlatılırken izlenen deneysel yol.

Başroldeki eleman aldığı kararla iki ay boyunca sadece sağlıklı olarak nitelendirilen şeyler yiyor. Tabi bunun öncesinde şeker tüketmeyen bir kişi kendisi. 2 ay boyunca light yoğurt, mısır gevreği, vb. ürünler tüketiyor. Bu tarz ürünler genelde diyet yapıp sağlıklı olmayı isteyen kişiler tarafından tüketiliyor. Deneyin sonunda ise kilo almış, sürekli yorgun ve hayattan keyif almayan bir hale geliyor. Bu kadar sağlıkla özdeşleştirilen ürünlerin bu denli zarar vermesi ise şaşırtıcı tabi.

Bu deneyden sonra eski hayatına dönüyor ve tekrar sağlıklı ve dinç günlerine kavuşuyor.

Filmin en güzel mesajı bence çocuklar ile ilgili. Özellikle küçükken ödül olarak verilen çikolata, şeker vb. şeyler yerine sebze ve meyveye alıştırın diyor. İstanen bir şeyi yaptığında çikolata vermek yerine havuç verin çocuğunuza diyor. Tabi söylemesi uygulamasından çok daha kolay ama önemli bir konu.

Sonuç olarak şekeri hayatımdan çıkarmadım, henüz çıkarmaya da niyetim yok. Sütlü nuriye, künefe, baklava vb. tatlıları gömmeye devam..

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir