The Zookeeper’s Wife

Filmin adını ve afişini görünce çok daha eğlenceli bir şeyler izleyeceğimi düşünmüştüm. Hayvanlarla çok iyi anlaşan bir kadın, onlarla mutlu mesut yaşıyorlar falan diye düşünmüştüm. Ama filmin gerçek bir hikaye olduğunu ve nazi döneminde gerçekleştiğini görünce daha filmin başında yüzüm düştü. Başrolde Jessica Chastain var. Kendisi wife olan. Kocasını ise Johan Heldenbergh oynamış. Bu ikili baktıkları hayvanlar ile mutlu mesut bir bahçe işletiyorlar. Her şey güzel giderken o kara dönem başlıyor ve onlar da bu dönemden etkileniyor. Tahmin edeceğiniz gibi hayvanlın bir kısmı öldürülüyor bir kısmına da el konuluyor. ama bahçe kapanmıyor.

Bahçenin kapanmama sebebi ise yine bir hayvan bakım işi. Ama bu sefer nazi askerlerinin yemesi için bakılan domuzlar buraya getiriliyor. Ailenin bu işi yapma sebebi ise bir şekilde askerlerden kaçan kişilerin barınmaları için bir sığınak görevi görmesi. Farklı şekilde esir kamplarından kişiler kurtarılarak buraya getiriliyor ve bir süre burada saklandıktan sonra bu bölgeden uzaklaştırılıyor.

Bu düzen yıllarca işliyor. Yüzlerce belki de binlerce kişi bu şekilde esir kamplarından kurtarılıp güvenli yerlere gönderiliyor. Aile yahudi değil sadece insanlık namına yapıyor bunu. Başkalarının hayatını kurtarmak için kendi hayatlarını riske ediyorlar. Hatta kadın çok daha fedakarlık yapmak zorunda kalıyor düzen anlaşılmasın diye. Onun fedakarlığı 100’lerce kişiyi kurtarıyor belki de.

Eminim 100’lerce hikaye var daha ve hepsinin filmini çekecekler. Zaman zaman klişe sahnelerden gına gelse de bu tarz filmlerin hep çekilmesi gerekiyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir