Lady Bird

Bu filmi izlemeyi istiyordum ama öyle yana yakıla değil. Bir ara izlesem olurdu, 5 dalda oskara aday olmuş sonuçta. Ama illa “ben film olimpiyatçısıyım kesin izlemem lazım” moduna hiç girmedim. Bu haftasonu ne izlesek diye düşünürken bir anda otorite karar verdi ve bu filmi izledik. Filme karşı bir önyargım yoktu ama ilk 5 dakika her şeyi ele verdi. Geriye kalan bütün dakikalar boyunca bu filmi 5 dalda aday gösterenlere de, yüksek puan verip şişirenlere de, güzel yorum yazanlara da güzel şeyler söylemiyorsunuz. Liseli bir kızın üniversiteye geçiş dönemini anlatmışlar. Güvensiz bir anne, kızının arkasında duran bir baba, değişen arkadaş grupları vs.

Gerçekten her dakikasında ayrı sıkıldım. Hikaye çok bayağı, her 100 kişiden 90’ı böyle bir süreçten geçiyor olabilir. Anne uzakta okuma diyor kızın istediği başka. İşte ismi ile hitap ediyorlar ama o kabul etmiyor, bana “lady bird” diyeceksiniz diyor falan. Tam ergen tripleri yani.

Neyse biz bir hata yapıp izledik aynı hatayı siz yapmayın. Açın arka sıradakiler izleyin. Öyle her “ben filmden çok iyi anlarım, filmi ben seçeceğim” diyeni de dinlemeyin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir