Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

İzlemeyi heyecanla beklediğim filmlerden biriydi. 2 dalda oskar kazandı. Hem de bir tanesi en iyi kadın oyuncu ödülü. Frances McDormand yaralı bir anneyi canlandırıyor. Diğer adayları izlemedim ama hakederek almış bence ödülü. Yarası ile gerçekten çok ağır. Kızı ölüyor, hem de çok kötü bir şekilde. Ama polisler bu ölümü aydınlatamıyor. Tabi dava çözülemeyebilir mesele bu değil, mesele davanın çok kısa sürede kapatılması. İşte buna kızan anne, şehrin arka yolundaki 3 tane panoyu kiralıyor ve polislere küçük notlar yazıyor.

İlk başta o yol çok kullanılmıyor diye fazla tepki almasa da zamanla kasabanın gündemine oturuyor bu konu. Tamam acın büyük ama dava kapanmış bırak bu işin peşini diyip tatlı dille anlatmaya çalışanlar, dükkanını basıp biraz daha sert dille anlatmaya çalışanlar olsa da abla davasından vaz geçmiyor. Her geçen gün polislerin repütasyonunu zedelense de, komşuları kendisine sırt çevirse de bu davadan vaz geçmiyor.

Maddi manevi yıpransa da ablamız bildiğini okuyor. Öyle inanılmaz bir zulüm görmüyor ama yine de empati yaptığınız anlar olabiliyor.

Çok büyük bir beklentiniz olmadan izlerseniz hoşunuza gidecektir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir