Kış Masalı

Sezonun ikinci oyunu oldu benim için. Sanırım sezonun en kötü oyunu olarak kalacak. Birincisi çok uzun. 2 saat 45 dakika tiyatro için çok uzun. İnanılmaz kaliteli bir oyun olur anlarım ama gereksiz goygoyun döndüğü bu ve benzeri oyunlarda bu kadar uzun süre gerçekten boğuyor. Oturduğunuz yerler ağrıyor öyle diyeyim. İkinci olarak Türk dizisi gibi geldi bana. Shakespeare böyle hayal etmemiştir herhalde ama bizimkiler baya evirmiş bence. Kıskançlık var, sinir var, nefret var, zengin kız fakir oğlan hikayesi var. Var oğlu var..

Oyunun olayını da kısaca yazıp konuyu kapatayım. Sicilya kralı bilmem kim eşini kıskanıyor. Ama öyle böyle kıskanma değil. Bu yüzden yeni doğan çocuğu dahil kim var kim yok atar gider yapıyor. Sonra da ya hacılar ben bir hata ettim sanırım deyip herkesle barışıyor. Olayın özü bu.

Son olarak yan kesici rolündeki elemana çok mu gerek vardı demek istiyorum. Komik desen değil, yaratıcı desen değil, oyunculuk iyi desen değil. Kes abi o sahneleri. Sanki herkes evine gidip “ya kış masalı diye bir oyuna gittik bir yan kesici rolü vardı üfffff” diye onu mu anlatıyor.

Yapmayın böyle lütfen. Benim gibi yıllarını tiyatroya vermiş birisini sektöre küstüreceksiniz böyle giderse..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir