Eighth Grade

Kısa, bizi yormayacak ama çok da çöp olmayan bir film ararken bu filmi bulduk. Hakkında çok da fazla yorum yoktu ama izleyelim dedik. Tam da kriterlerimize uyan bir film çıktı diyebilirim. Çok uzun değil, anlamak için yorulmanıza gerek yok ve vakit kaybı olarak değerlendirilemez (en azından bizim için).

Konu çok tanıdık: Ergenlik. Hangi ırk olursa olsun ergenlikte sergilenen hareketler çok benzer. Bu filmde de 8. sınıfa giden bir kızı izliyoruz. Evde farklı, ailesi ileyken farklı, sınıfta farklı, hoşlandığı erkeğin yanında farklı bir arkadaş. Aslında kendisi çok daha bilgili ve anlayışlı olsa da sınıfta popüler olmadığı için çok farklı bir imaj çiziyor. Bu karakteri Elsie Fisher canlandırmış. Böyle yüzü sivilceli, yürüyüşü bir garip, tam bir ergen diyebiliriz.

Ergenler arası ortak noktalardan biri tahmin edeceğiniz gibi cep telefonu. Haliyle facebook, instagram, youtube, pinterest artık ne kadar sosyal medya olayı varsa hepsinin içine gömülmüş durumdalar. Kimse kimsenin yüzüne bakmıyor herkes telefonuna bakıyor. Gerçi bu durumu sadece ergenlere indirgemek haksızlık olur. Aramızda 30 yaşına gelmiş ama 5 dakika telefonuna dokunmasa titremeye başlayan insanlar var sonuçta.

Vel hasılı bu kardeşimiz filmin sonuna doğru kendi karakterini biraz oluşturmaya çalışıyor. İnsanların istediği kişiyi oynamaya çalışmaktansa kendisi olmaya çalışıyor. Yani tam da youtubeda verdiği tavsiyelere uymaya başlıyor diyebilirim. Evet kızımız bir yandan da youtuber olmaya çalışıyor, her ne kadar videoları 3-5 kişi tarafından izlense de.

Dediğim gibi çok yormayan sade güzel bir film. İzleyip köşeye koyabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir