Leave No Trace

Başrollerde Ben Foster ve onun kızını canlandıran Thomasin McKenzie‘nin olduğu 2018 yapımı bir film. Değişik bir konusu var filmin. Eski bir asker, hayata uyum sağlamakta zorlanıyor. Daha doğrusu insanlara uyum sağlamakta zorlanıyor. Bu yüzden kızı ile beraber ormanda yaşıyor. Kendilerine kamp gibi bir yer kurmuşlar orada takılıyorlar. Tabi ara ara birileri gelirse nasıl saklanırız diye tatbikat yapıyorlar. Boş vakitlerinde avlanma vs.

Tabi çok uzun sürmüyor bu kamp hayatı bir şekilde yakalıyorlar bunları. Siz hayırdır kardeş diyorlar ve bunları bir kampa yerleştiriyorlar. İlk başta kız da çok karşı ama zamanla kamp hayatını seviyor. İnsanlarla iletişim kuruyor. Ancak baba da en ufak bir ilerleme yok. Bu yüzden kamptan kaçıyorlar. Kız biraz karşı çıkmaya çalışsa da baba gideceğiz diyor ve gidiyorlar.

Tabi zorlu doğa şartları var ve bir şekilde yardım almaları gerekiyor. Bu sefer bir önceki gibi resmi olmasa da başka bir kampa denk geliyorlar. Aslında kendileri gibi yalnızlığ ve doğayı seven insanlar genel olarak. Ama baba yine benana deyip gitmek istiyor. Tabi kızına da bu kararı açıklıyor. Kızı bu sefer biraz karşı çıksa da yine babasının peşine düşüyor.

Tam yola koyulduklarında ise kız bütün cesaretini toplayıp kalalım diyor. Babayı ikna etmeye çalışsa da baba eski alışkanlıklarını kıramıyor ve gidelim diyor. Ama kız eski alışkanlıklarını kırıyıyor ve ben kalacağım diyor. Baba göz yaşları içerisinde de olsa kızının bu kararına saygı duyuyor ve oradan ayrılıyor.

Tabi ben böyle düz bir şekilde yazdım ama farklı sitelerde bu durumun psikolojik terimleri lie beraber anlatımları mevcut. O detayda bilgisi olan veya merakı olan kişilerin belki de çok daha fazla hoşuna gider film.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir