Bohemian Rhapsody

Uzun zamandır izleme listesinde olan bir filmdi. Queen ve solisti Freddie Mercury’nin hayatını anlatan bir biyografi. Başrolde ise Mr. Robot dizisinden bütün donukluğu ile tanıdığımız Rami Malek var. Büyük ihtimalle oskar alacağını yazmış yerli ve yabancı yazmış. Yorumlarda geçen bir diğer konu da senaryonun çok kötü olması. Özellikle grubu yakından takip edenler, hayranları filmin çok daha güze olabileceğini konuşmuş. Bu konuda herhangi bir yorum yapacak kadar otorite değilim maalesef.

Benim için Pakistan kökenli bir adamın dünyanın en önemli starlarından biri haline dönüşme hikayesi oldu film. Bu dönüşümde diş yapısı nedeniyle çok farklı bir sese sahip olması önemliymiş.

Tabi her star gibi Freddie Mercury’nin hayatında da inişler çıkışlar olmuş. Hayatına giren kadınlar / adamlar, yaptığı iş anlaşmaları ve hastalıkları derken erken yaşta hakkı rahmetine kavuşmuş.

Filmin en güzel yerleri benim için şarkılı olan yerlerdi. Bunun dışında oyunculuk bence de başarılıydı. Özellikle Live Aid konserinin gerçek görüntülerini izledikten sonra Rami Malek’in baya iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim.

Genel kültür açısından izlenebilir. Ama öyle inanılmaz bir dram, inanılmaz bir öykü yok. Varsa da filmde yansıtılamamış yani o kadarını diyebilirim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir