The African Doctor

Hem kısa hem de çok kötü olmayan bir film izleyelim dedik. Karşımıza puanı 7 olan ve 90 dakikalık bu film çıktı. Gerçek bir hikayeyi anlatan film Fransa’nın bir köyüne yerleşen Afrikalı bir doktoru anlatıyor. Kendisinin adı Seyolo Zantoko. Aslen Zaire’li olan arkadaşımız ülkesindeki siyasi olaylardan kaçmak için Fransa’da kalmak istiyor. Eğitimini Fransa’da almış olsa da vatandaşlık için farklı şartlar mevcut. Bunlardan bir tanesi de çalışmak. Tabi 1975 yılında siyahi bir doktorun Fransa’da çalışması hiç de kolay değil.

Mezuniyetin ardından Marly-Gomont adlı kasabadan bir iş teklifi alıyor ve anında kabul ediyor. Hemen ülkesindeki ailesini de yanına aldırıyor. Tabi aile Paris yakınlarında bir yer beklerken yolları çamur olan bir köyle karşılaşıyor.

Yaşam mücadelesi ailenin her ferdi için başlıyor. Çocuklar okulda, anne çarşıda pazarda baba da iş yerinde sürekli ırkçılığa maruz kalıyor. Hastalıktan canı yananlar bile dokunmasın o doktor bana diyor. Pazara çıkan anneyi görenler yolunu değiştiriyor. Okulda ise çocuklar ile herkes dalga geçiyor.

Her şey kötü giderken köyde hamile olan bir kadının doğum sancısı başlıyor. Çaresiz bir şekilde doktoru çağırıyorlar ve doğum başarılı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu andan itibaren farklı olaylar gelişiyor ve köylünün bu aileye bakışı değişiyor. Bu değişimde en önemli pay ise doktorun kızının futbola olan ilgisi.

Hem gerçek hikaye olması hem de ırkçılık gibi bir konuyu eğlenceli bir şekilde sunabilmeleri bence filmi izlenir kılmış. Özellikle afrikadan gelen akrabaların geldiği sahneler baya eğlenceli.

Çerezlik, sıkılmadan çok da vaktinizi almadan izleyebileceğiniz bir film..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir