Youth

Emekli bir orkestra şefinin emekliliğinden nasıl da keyif almadığını izlediğimiz bir film. Başrolde Michael Caine var. Kendisini Batman dışında ilk defa izlemiş olabilirim. Bu yüzden film boyunca Christian Bale acaba görünecek mi diye bekledim. Dayı ununu elemiş eleğini asmış ve İsviçre’de bir tesiste takılıyor. Yanında kızı var. Çok yakın bir arkadaşı da yine aynı tesiste. Ama hiç biri mutlu değil.

Bir gün bir eleman geliyor ve Kraliçe kocası için sizin sahne almanızı istiyor diyor. Dayı da benim bedenim benim kararım diyerek kabul etmiyor. Çünkü Kraliçenin özellikle sahnelenmesini istediği eserin dayı için anlamı çok büyük.

Arada güzel diyaloglar ve mesajlar var tabi. Dayı emekli ama bir türlü kafada bitiremiyor bu olayı. Şeker poşeti ile oynamalar, hayvanlara senfoni vermeler falan ince mesajlar gönderiliyor. Bunların yanında güzel diyaloglar da var filmde. Ama filmin geçtiği yerleri izlemekten diyaloglara çok da odaklanamadım. İnanılmaz güzel bir yerde çekilmiş film. Böyle bir yerde bile mutlu olmamak için insanların sebepleri olabilir mesajı hücrelerinize kadar işliyor.

Vel hasılı hem bizim dayı, hem kızı hem de arkadaşı hayatlarında farklı virajlar dönüyor film sonunda. Yaş ne olursa olsun, hayatın neresinde olursanız olun o dönüşten sonra sizi bekleyen “youth” olur diyolla.

İzlemeseniz de olur bilemedim ama manzaralar gerçekten çok güzel. Sohbet muhabbet ederken arkada dönen bir film niyetine izleyebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir