Marriage Story

Netflix efendi sonunda film olayını da öğrendin. Saçma sapan kadrolarla güzel film olmayacağını kabul etmişler sonunda. Bu aralar izlediğim filmler hep Netflix ve çoğu da başarılı. Bu film de onlardan bir tanesi. Başrollerde Adam Driver ve Scarlett Johansson bulunuyor. Oyunculuklar ortalama üstü bu yüzden. Hikaye ise aslında çok hayatın içinden. Boşanma arefesinde olan bir aile.

Film çiftin bir görüşmede birbirleri için yazdıklarını okumalarıyla başlıyor. Buradan görüyoruz ki karı-koca birbirini çok iyi tanıyor. Neyi sever, neyi sevmez, neye heyecanlanır, neye üzülür …

Ancak birbirini bu kadar iyi tanıyan iki kişinin evliliği mükemmel olacak diye bir şey yok tabi. Bu arada bir de çocuk var ortada.

Çift boşanmaya karar veriyor ve süreci başlatıyorlar. İki taraf da birbirini kırıp dökmeden , çocuğun az etkilenecek şekilde sürecin bitmesini istiyor.

Süreç her ne kadar karı-koca arasında ilerlese de sonuçta bir dava olacak ve avukatlar devreye girecek. İşte burada işler çirkinleşmeye başlıyor. Her iki tarafın avukatı da müvekkillerinin boşanmadan daha avantajlı çıkmasını istiyor. Haliyle sessiz sakin boşanalım diyen çift birden birbirine suç atmaya başlıyor.

Bu süreçteki değişimin iki tarafı da çok yorduğunu ve şaşırttığını görüyoruz. Ama kimse vazgeçmiyor sevdasından. Vay be bunlar mı sessiz sakin boşanacaktı diyorsunuz.

Filmin sonuna doğru da ikili kendi hayatlarına devam ediyor ama çocukları için tamamen kopmuyorlar tabi.

Yazıya dökünce hiç de film hikayesi gibi gelmedi bana da. Ama filmi güzel yapan da bu bence. Sonuçta boşanma dünyanın her yerinde olan bir süreç, çocuklu ailelerin boşanması da aynı şekilde. Belki de binlerce ailenin yaşadığını izledik filmde.

İyi seyirler efenim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir