Mülksüzler

Orjinal adı The Dispossessed olan Ursula K. Le Guin ütopyası. Kitabı beğenmeyen bir kişi bile görmedim. Yorum yazan herkes inanılmaz bir şekilde övmüş. Keşke ben de o kadar övebilseydim ama maalesef övemeyeceğim. Bunun en temel sebebi kitabı çok uzun sürede bitirmiş olmam. Bu tabi ki kitabın suçu değil ama ilk bölümler oldukça yavaş ilerliyordu. Haliyle okumam da yavaş bir hal aldı ve kitabı 1 ayı bulan sürede bitirdim.

Kitapta farklı dünyalar, farklı yaşamlar, farklı devlet yönetimleri söz konusu. Tabi bunlardan bazıları ideal bazıları ise oldukça baskıcı. İşte ana karakter iki dünya arasında gidip geliyor. Bir taraf kapitalizm derken diğer taraf eşitlik diyor. Her iki tarafta da mutsuz olma sebepleri mevcut.

Asıl karakter de ya paylaşsak ne güzel olur her şeyi kafasında. Mal mülk takmayın bu işleri gelin paylaşalım beraber üretelim vs. vs. Bunun dışında sürekli bir devrim olacak bu düzenler değişecek kafası.

Herkes kirabın bir bölümünden alıntı yaparak şöyle güzel böyle etkileyici diye paylaşımlar yapmış. Ben öyle bir alıntı yapamayacağım çünkü aklıma kazınan bir cümle-fikir yok.

Belki de ilerde tekrar okumam gerekiyor bu kitabı bilemedim. Bu dediğime ben bile şu an inanmadım ama neyse..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir