Yedinci Koğuştaki Mucize

Netflix’te izlenecek yerli içerikler kategorisinde hızla yükselen uyarlama film. Ayrıca sadece Türkiye’de değil Fransa başta olmak üzere bir çok ülkede de en çok izlenen film durumunda. Uyarlama dedim çünkü hikayenin orjinali Kore yapımı bir film. O filmi izlemedim ama bu film de olmuş be. Senaryoydu, ana fikirdi, sosyal mesajlardı onların hepsini bir kenara koyuyorum. Oyunculuk inanılmaz iyi, bakın oyunculuklar demedim oyunculuk dedim bilerek. Çünkü engelli bir kişiyi canlandıran Aras Bulut Iynemli resmen ağlatmış. Hem gerçek anlamda hem sokak anlamıyla.

Orjinal hikayede haksız yere hapise giren bir adam büyüyüp avukat olan kızı tarafından kurtarılıyor. Bizim hikayede ise kaza sonucu ölen bir çocuk Memo tarafından öldürüldü kararı veriliyor. Kendisi hapise giriyor ve mahkeme idam kararı veriliyor. Tabi filmin geçtiği dönemi söylemeyi unuttum. 80 darbesi sonrası Türkiye’de geçiyor film.

Memo hapiste olduğunu bile anlamıyor, akşam gideceğini, akşam olmayınca ertesi gün gideceğini falan düşünüyor. Tabi bu arada da idam vakti yaklaşıyor.

Zaman ilerledikçe koğuş arkadaşları bu işte bir bit yeniği olduğunu düşünüyorlar. Hemen bir plan devreye sokuyorlar. Amaç Memo’nun masum olduğunu ispatlamak ve ispatlıyorlar da. Bu arada ölen çocuğun bir Yarbay çocuğu olduğunu söylemeyi unuttum. Yarbay’a göre kızını Memo öldürdü ve cezası ölüm! Bu yüzden koğuştakilerin zorluklarla ortaya çıkarttığı kanıt bir kurşun ile yok oluyor.

Günler geçiyor, idam yaklaşıyor. Koğuştakiler bu sefer filme ismini veren “mucize” yi gerçekleştirmek için çalışmaya başlıyorlar.

Bazen heyecanla, bazen gerilimle, bazen de gözünüz yaşlı izleyebilirsiniz buraları. Aslında filmin tamamını.

Vel hasılı mucize gerçekleşiyor ve Memo kuzusuna, kızına, kavuşuyor.

Film dram pompalamak için çekilmiş ve bunu da çok başarılı bir şekilde yapıyor. Tek eleştirim. Karadenizli karaktere. Çok mu lazımdı? Yani oynayan oyuncu da aslında başarılı bir oyuncu, İlker Aksum.

Yani o dönemde hapiste her koğuşta bir karadenizli mi varmış? Madem illaki öyle bir karakter koyacaksınız bari karadeniz aksanını daha başarılı yapan birini bulsaydınız. Olmuyor abi, tam moda giriyorsunuz birden bizim eleman geliyor “yemek yiyocoğuz” diyor. Ya da ne bileyim bunun oğlu geliyor “top oynaruk değil mi babacum” falan diyor.

Neyse, Türk filmi kategorisinde mutlaka izlenmesi gereken bir film bence. Ben çok kolay ağlarım diyenler yanlarına bir kaç rula kağıt havlu alsın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir