Tepenin Ardı

7 kişilik oyuncu kadrosuna sahip bir Türk filmi. Çok fazla mekan da bulunmuyor. E buradan da tahmin edeceğiniz gibi film festival filmi. Öyle her yerde bulunan bir film değil. Biz de blutvden izledik. Evet evde kaldığımız süreçte oraya da üye olduk. Blutv bünyesindeki yerli filmlerin büyük çoğunluğu bu kategoride zaten. Adını daha önce duymadığım ancak puanı yüksek ve insanların oldukça beğendiği bir çok film bulunuyor. Bu filmin de dünyanın en güzel 10 filmi arasına sokanlar var tabi. Ancak ben o kadar iddalı değilim.

Emekli olduktan sonra babasının köyüne dönen bir adam, onu ziyaret eden oğlu ve torunları var. Ha bir de kendisine yardımcı olsun diye yanına aldığı bir yörük aile var. Oyuncu kadrosunu yazmış oldum böylece.

Şimdi torunlardan bir tanesi askerde kötü olaylar yaşamış ve hale etkisinde. İlaç kullanıyor, kullanmadığında ise hayaller görüyor. Küçük torun sürekli bi tüfek ile bir şeyleri vurmanın peşinde. Bunların babası ise biraz koyvermiş biraz vurdum duymaz hayatı akışına bırakmış bi eleman.

Yörük aile desen sürekli iş yapıyor. Tabi bu işleri yaparken evin sahibi amca diğer yörüklere gömüyor. Siz iyi yörüksünüz ama o tepenin ardındaki yörükler bizim düşmanımız modunda. Çünkü tarlasına koyunlarını sokuyorlar.

Sadece tepenin ardındakiler ile değil bu 7 kişinin kendi arasındaki çatışmaları da izliyoruz.

Dediğim gibi kimileri göklere çıkarmış. Vay efendim babanın çcouklarla ilişkisi şunu temsil ediyor da evdeki yörüklerin tepenin ardındaki yörüklerle arasındaki fark bunu temsil ediyor da bla bla.

Ortamlarda sanat filmi izliyorum ben mesajı vermek için izleyebilirsiniz onun dışında sıkıcı bir film olduğunu söyleyebilirim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir