Maudie

Netflix üzerinde izlenebilecek filmler diye aratırken kendisi ile karşılaştım. Film 2016 yapımı ve başrollerde Sally Hawkins ve Ethan Hawke oynuyor. Hikaye de gerçek. Aslında filmin başından sonunu tahmin ediyorsunuz ama güzel olan o geçişi izlemek zaten. Siyah ile beyaz gibi görünen bu ikilinin nasıl bir arada kalmayı öğrendiğini görüyoruz.

Maud ablamız fiziksel bir rahatsızlık çekiyor. Bu rahatsızlık çok fazla kemik ağrısı yapıyor. O da bu ağrıyı bastırmak için kendisini sigaraya veriyor. Bu fiziki rahatsızlık ailesine yük olarak geliyor. Öz be öz kardeşi onu teyzesine bırakıyor ve biraz para veriyor.

Tabi teyze sevgi pıtırcığı değil. Sürekli bir azar, tersleme vs. Maud bu konudan rahatsız haliyle. Derken bir yerde iş ilanı görüyor. Birisi evine hizmetçi arıyor. Yemek işleri, temizlik, ortalığı düzenleme vs. Bu işleri yapacak birisini arıyor Everett isimli arkadaşımız.

Maud bu ilan ile beraber kendisine ulaşıyor ama Everett Maud’u gördüğü an bu iş olmaz diyor. Çünkü fiziksel olarak yaşadığı rahatsızlığın bu işlere engel olacağını söylüyor. Ama Maud teyzesinin evinde o kadar bunalmış durumda ki bir şekilde işi alıyor.

Bu arada Maud’un çok başarılı bir ressam olduğunu söylemeyi unuttum. Maud’un eve girmesi ile bereber resmen çöplük olan o ev bir anda güzelleşiyor.

Bu andan itibaren de ikilinin ilişkisinin nasıl ilerlediğini izliyoruz.

Olayın gerçek hikaye olması zaten etkileyici ama buna oyuncuların başarısı eklenince filmin güzelliği artıyor. Özellike Maud karakterini oynayan abla gerçekten çok başarılı.

Sıkılmadan keyif alarak izlediğimiz bir film oldu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir