Kürk Mantolu Madonna

Bir kitap kurdu olmadığımı daha önce de söylemiştim. Zaman zaman performansım iyi olsa da iyi bir okur olduğumu iddia edemem. Zaten öyle olsaydım bu kitabı yıllar önce okumuş olmam gerekirdi. Hiç okumamaktan iyidir tabi geç okumak. Sabahattin Ali’nin romanı ilk olarak 1943 yılında basılmış. Yani şarkıcı Madonna doğmadan tam 15 sene önce. Ne alaka diyecek olursanız şu videoyu izlemenizi öneririm. Maalesef bu kitabın adının geçtiği her yerde bu olay gündeme gelecek. Hayır kitabı okumadın bari kim yazmış ne zaman yazmış ona da mı bakmadın arkadaş. Evet konu edebiyat olunca biraz geriliyorum. Kitabımıza dönecek olursak;

Bir tabloya aşık olan adamın, o tablodaki kişiyi arayış, buluş ve kaybediş hikayesini okuyoruz. Bir insan tablodaki bir kadına nasıl aşık olur, nasıl günlerini o tabloya bakarak geçirir demeyin hiç okuyunca hak veriyorsunuz. Tabi o hisleri okuyarak anlamak da yazarın yeteneğini ortaya koyuyor.

Kitap çok farklı şekilde ilerleyebilirdi belki, birbirlerini bulduktan sonra evlenip çoluk çocuğa karışabilirlerdir, birbirlerini hiç bulamayabilirleri, buluşup ilişkiyi yürütemeyebilirlerdi..

Sayısız senaryo olabilirdi. Ama bence yazarın seçtiği yine en etkileyici olan; O tabloya aşık olan adamın, o tablodan sonraki hayatı.

Kitaptan en az 10 film 20 sezonluk da dizi çıkar. Ha bu kadar dolu bir içerik zannetmeyinki binlerce sayfaya yazılmış. Hepi topu 177 sayfa, ama her sayfanın anlattıkları belki ayrı ayrı 10 sayfa eder.

Evet, edebiyatımız için bu kadar önemli olan bir eseri geç de olsa okumanın mutluluğu var bende de.

Siz çok da geç olmadan okuyun bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir