Dönüşüm

Yine adını yıllardır duyduğum ama okumadığım bir kitabı bitirmiş bulunuyorum. Zaten çok kısa bir kitap. Hepi topu 104 sayfa. Yazar Franz Kafka. Gerçekten 1915 yılında şöyle bir kitabı yazabilen birisi sıradan bir yazar olamaz. Şu an bile çekilen bir çok bilim kurgu filminden daha orjinal bir hikayesi var.

Adamın teki bir gün örümcek olarak kalkıyor yatağından. Evet adam baya baya böcek oluyor bir gecede. İlk önce olayı anlayamasa da sonradan kabulleniyor. O güne kadar işine hiç geç kalmamış bir arkadaş aynı zamanda. E böcek haliyle işe gidecek değil ya, evde kalıyor. İş yerinden birisinin gelmesiyse ailesi de Allah Allah ne oldu bu çocuğa diyor ve kapısını çalıyor.

Zaman geçtikçe gerilim artıyor, çünkü eleman odasından çıkmıyor, çıkamıyor. Gel zaman git zaman aile gerçeği öğreniyor. Tabi yıkıcı bir gerçek. Düşünsenize abiniz, oğlunuz bir böcek olmuş.

Tabi kabullenmek kolay olmuyor ama bir şekilde hayatımıza devam edeceğiz diyorlar. Kendi hayatlarındaki dönüşümü, değişimi başlatıyorlar. Bu başlangıçtaki en büyük motivasyonları durumun normale döneceği. Yani karakterimiz gregor bir gün yine insan olarak uyanacak.

Kitabın sonuna doğruysa değişimin çok da kolay olmadığı ortaya çıkıyor. Eğer hayatımıza devam edeceksek farklı şeyler yapmamız gerekiyor diyorlar. Madem insan haline dönüşmüyor bizim devam etmemiz için onu hayatımızdan çıkarmamız gerekir diyorlar.

Kitapla ilgili çok daha derin yazılar var. İşte Gregor farklılığı temsil ediyor ailesi toplumu iş yeri başka bir şeyi. O kadar kasamayacağım açıkçası ama güzel kitap. Zaten dediğim gibi oldukça kısa. Hem okuması zevkli hem de etkileyici bir hikaye.

Okuyup koyun kenara, ortamlarda illaki kullanırsınız..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir