Pigme

Yine Chuck Palahniuk tarafından yazılan bir kitabı bitirdim. Bu kitap da oldukça özgün. Bu yüzden çok sevebilirsiniz veya bu ne la deyip kenara atabilirsiniz. Kitap özellikle Amerika’daki yaşam tarzını eleştiriyor. Tabi normal bir şekilde değil.Kitabın özgünlüğü de bu yaşam tarzını araştırmak için bazı ajanların oradaki ailelerin yanına yerleştirilmesi ile başlıyor.

Ana karakterimiz Pigme’de bir ailenin yanına yerleşiyor. Evdeki insanlar ona ailenin yeni üyesi gözüyle baksa da o hepsini birer ajan olarak görüyor.

İşte evdeki çocuklar ile okula gidiyor ordan bilgi topluyor, aile ile yemek yiyor ordan bilgi topluyor, arkadaşlar ile eğleniyorlar ordan bilgi topluyor. Bütün süreç boyunca mesaj veriyor yazar. Sürekli bir hata yapıldığı mesajı ve bunun sebebi açıklanıyor.

Bütün bunlar anlatılırken cinsel öğeler bazen gerçek anlamlarında bazen benzetme yapmak için kullanılıyor.

Kitap her ne kadar özgün olsa da amacını çok da iyi gerçekleştirmiyor bence. Yani bir sistem eleştirisi, aile yapısı eleştirisi, eğitim sistemi eleştirisi vs. yapılıyor ve özgün bir şekilde yapılıyor ama okuyucu için çok da etkileyici olmamış bence.

Sakın okumayın uzak durun diyemem ama illaki sistem eleştirisi okuyacağım diyorsanız daha iyilerinden başlayın derim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir