Daha

Film 2017 yapımı ancak Netflix’e 2020’de geldi. İzleyeli de baya oldu aslında ama ancak yazabiliyorum. Başrollerde daha çok iyi abi, sevecen baba, örnek çalışan vb. rollerden bildiğimiz Ahmet Mümtaz Taylan ve Naim filmi ile tanıdığımız Hayat Van Eck oynuyor. Bu iki baba oğul filmde. Tabi aralarındaki ilişki sadece baba oğul değil ortaklık haline dönüşüyor. İşleri ise insan kaçakçılığı. Çok hassas ve can yakan bir konuyu ele almışlar. Burada hem mültecilerin ne zorluklar yaşadıklarını görüyoruz hem de baba oğulun bu süreçte ilişkilerinin nasıl değiştiğini.

Yukarıda da dediğim gibi Mümtaz Taylan dediğimizde aklımıza genelde hep iyi roller geliyor. Rol icabı bile olsa kötülük yapacağını çok hayal edemiyoruz. Ancak bu filmde izledikten sonra çok da başarılı bir kötü adam olabileceğini gördük. Kendisi vicdansız bir kaçakçı. Parasını kazanmak için yapmayacağı kötülük yok. Tabi sadece iş hayatında değil baba olarak da oldukça kötü bir karakter. Oğlunu da böyle bir işe sürüklemesi gayet bilerek isteyerek. Hatta artık seninle ortağız sen devam ettireceksin bu işleri modunda.

Oğula gelecek olursak, sessiz sakin bir çocuk. Babasının zulmüne rağmen içinde insanlık var. Hem başarılı da bir öğrenci. Okula çok sık gitmese de sınavlarda oldukça parlak. Hatta liseye geçiş sınavında çok yüksek bir puan alıyor. Ayrıca mültecilere karşı babası gibi değil gayet insancıl yaklaşıyor.

Şimdi buraya kadar normal bir senaryo diyebiliriz. Filmin dönüm noktası, çocuğun bu bataklıktan kurtulamayacağını anlaması. Bir anda babasından çok daha kötü bir insana dönüşmesini izliyoruz. Babasından öğrendiklerine katarak yapılan zulmü nasıl artırdığını ve daha da kötüsü bundan zevk aldığını görüyoruz.

Film hem mülteci hayatlarının zorluğunu göstererek tokat atıyor hem de bir çocuğun dönüşümünü göstererek tokat atıyor. İzledikten sonra bi süre hayattan soğuyabilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir