Kafamda Bir Tuhaflık

Son zamanlarda okuduğum en güzel kitap. Yazarı Orhan Pamuk. Kendisinin daha önce hiç bir kitabını okumamıştım. Muhteşem bir giriş oldu. Yani bir hikaye nasıl bu kadar klişe gibi görünüp bu kadar sürükleyici olabilir bilmiyorum. Okurken bir sonraki sayfayı tahmin ediyorsunuz ama yine de okurken en ufak bir heyecan kaybı olmuyor. Ya da ne bileyim benzer hikayeler aklınıza geliyor ama kitaptaki sanki daha bi kanlı canlı gibiymiş oluyor. Gerçekten çok beğendim kitabı.

Hikayemize gelecek olursak, geçinmek için İstanbul’a gelen bir abi kardeş ile başlıyor her şey. Tabi bunların çocukları da geliyor sonra. Daha sonra çocukları da evleniyor çoluk çocuğa karışıyor. Tahmin edeceğiniz gibi bir sürü zorluklarla karşılaşıyorlar. Kendi içlerindeki sorunlar bitmemişken politik sorunlar baş gösteriyor. Derken yıllar önce atılan kazıklar ortaya çıkıyor..

Okudukça sanki bir arkadaşınızın bir komşunuzun hikayesini okuyormuş gibi oluyorsunuz. Sanki olaylar yaşanırken sizde oradaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Bazen taraf tutuyorsunuz bazen oh olsun diyorsunuz.

Karakterler ve olaylarla ilgili detay vermeyeceğim ancak dediğim gibi her biri hayatın içinden.

Kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum.

Son olarak Türkiye’den bunca yıldır uzakta olan bir yazarın bu kadar nokta atış kitap yazması sanırım kalitesini ortaya koymaya yetiyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir