Rams

Öncelikle bu isimde 2 tane film var. Benim izlediğim 2015 İzlanda yapımı olan. Film iki konuyu ele alıyor. Aslında bir konu var ama biri diğerini destekleyen iki konu demek daha doğru. Birincisi birçoğumuz için pek bir şey ifade etmeyen hayvan yetiştiriciliği. Bunu sadece ekonomik kaygıyla değil aşkla yapan insnaları izliyoruz. İkincisi ise hayvan yetiştiricisi iki kardeşin ilişkisi. Kavgalı iki kardeş demek daha doğru olur.

Filme kadar bilmiyordum ancak İzlanda koçu diye bir tür varmış. Öyle bizim bildiğimiz ufak tefek koçlardan değil. Yahu sen bizim köye bi gel şu kadar koç var demeyin hiç, öyle böyle değil koçlar. Artık havasından mı suyundan mı bilmiyorum ama baya at gibi bir şey.

Burda önemli olan bu ırkın devam etmesi ve saf bir şekilde devam etmesi. Yetiştiriciliğe o kadar değer veriyorlar ki yarışmaları var bu konuda. İş ciddi yani.

Tahmin edeceğiniz gibi iki kardeş arasındaki husumetlerden birisi de bu yetiştiricilik. Sen daha iyi bakarsın ben daha iyi bakarım kavgası. Son yarışmada kardeşlerdin birisi 1. diğeri ise 2. oluyor. Hem de yarım puan farkla. 2. olan kardeş dayanamıyor ve neymiş acaba bu yarım puanlık fark diye kardeşinin koçunu gizlice kontrol ediyor. Sağına soluna bakayım derken koçta bir salgın hastalık olduğunu farkediyor. Bunu yetkililere bildirip aslında bu hayvan diskalifiye edilmeli ve ben birinci olmalıyım diyor. Yetkililerden aldığı cevap ise köydeki bütün hayvanların öldürülmesi, ahırların temizlenmesi, samanların yakılması yönünde. Amaç salgına sebep olan şartları ortadan kaldırmak.

İşte burada film değişiyor. Kimileri emir demiri keser deyip bunu kabul ediyor kimileri direniyor. Direnişe ne pahasına olursa olsun devam edenler oluyor.

Düşman kardeşlerin hikayesi de farklı noktaya evriliyor tabi ki.

Filmde yaşlı adamlar, koçlar ve zorlu İzlanda coğrafyası var. Anlatılan hikaye ise oldukça yalın.

Sıkılmadan izledik, tavsiye ederiz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir