The White Tiger

Öncelikle siz birlerce takipçilerimi uzun süredir yazısız bıraktığım için özür dilerim. Çok yoğun ve heyecanlı bir dönemden geçtiğimiz için buraları bir miktar boşladığım doğrudur. Ancak açığı kısa sürede kapatacağım. Yine aynı yoğunluktan ötürü izleme ve okuma işleri oldukça kesat. Taaa nisan ayında izlemişim bu filmi de. Yazmak ancak nasip oluyor. Tabi hatırladığım kadarıyla yazacağım artık. Neyse ki o kadar kötü bir film değildi de hala aklımın kenarında köşesinde bazı şeyler var.

Şimdi efendim bu bir hint filmi. Alışık olduklarımızdan değil. Aslında oldukça bilinen Kast sistemini ele alan bir film. Ama daha önce doğrudan bu konuyu işleyen bir film hiç izlememiştim.

İnsanların bazı kategorilere göre sınıflara ayrılması oluyor Kast sistemi. Tahmin edeceğiniz gibi bu kategoriler arasında “iyi insandır, temiz çocuktur, abdestli namazlıdır vb.” bulunmuyor. Tamamen para ve güce dayalı bir sistem. Haliyle en aşağıda olan en aşağıda kalıyor. Tepede olansa tepede olmaya devam ediyor. Aşağıdakilerin en büyük hedefi de yukarıdaki birilerinin hizmetçisi, şoförü, temizlikçisi vb. olabilmek.

E film olduğuna göre bu sisteme bir darbe olacağını tahmin etmek çok da zor değil. Nasıl olacağını da az çok anlıyorsunuz. Ama yine de izlettiriyor film kendini. Açıkçası hiç sıkılmadan izledim. Tabi sonunda bu sistemle ilgili detaylı okuma yapmanız ve yuh yıl olmuş bilmem kaç hala böyle şeyler var mı demeniz de cabası.

İyi seyirler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir