Farha

Her zaman sevmişimdir ortadoğu filmlerini. Hatta zamanında en iyi ortadoğu filmlerini arayıp bir sürü izlemişliğim vardır. Tabi en iyi göreceli bir kavram ama 10 tane film izlediysem dokuzu benim için de iyi filmlerdi. İzledikten sonra bir süre etkisinde kalıyorsunuz bu filmleri izledikten sonra. Farha filmi çok iyi diyebileceğim bir film değil bana göre, ama kesinlikle güzeul bir film. Bu filmin benim için en sürpriz tarafı açık açık İsrail’in kötü gösterilmesi oldu. Düşünün Netflix yapımı bir film ve İsrail suçlu gösteriliyor, gerçekten enterasan bir durum.

Köyünde mutlu mesut yaşayan bir kızın hikayesi ile başlıyoruz filmi izlemeye. Yani mutlu mesut derken var tabi ki sorunları ama genel anlamda kötü değiller gibi. Kızımızın en büyük hayali eğitimine devam edebilmek. Tahmin edeceğiniz gibi buna karşı çıkan birileri var. Kız çocuğunun okulda ne işi var günahtır diyen bir kitle. Ancak kızımız şanslı çünkü babasının öyle ilkel düşünceleri yok. Tamam diyor yazdıracağım seni liseye.

İyi haberin ardından tabi ki kötü haberler hemen ardı ardına gelmeye başlıyor ve savaş kötü yüzünü gösteriyor. Bu arada film 1948 yılında geçiyor yani İsrail’in kurulmas dönemleri. Kimisi para için, kimisi güçlünün yanında olmak için, kimisi vatanını korumak için tarafını seçiyor.

Kızımızın köyden kaçmaya vakti olmasına rağmen bunu yapmayıp babası ile kalmayı seçiyor. Bir süre beraber kalsalar da işler iyice kızgınlaştığında babası kızını kilere saklıyor ve kendisi de ortalıktan kayboluyor. Bu esnada çok acı olaylara tanıklık ediyoruz tabi ki, genel olarak da kızın gözünden izliyoruz bu olayları.

Dediğim gibi çok iyi bir film diyemem ama izlemeyin vakit kaybı da diyemem.

Bence izleyin, zaten 90 dakika..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir