Tinker Tailor Soldier Spy

Çok fazla yazacak birşey bulamadım. Hayatımda izlediğim en durağan film belki de. Üç Maymun dan bile daha durağan diyebilirim. 1970 ler İngiltere’sinde istihbarat teşkilatını anlatıyor. Teşkilatta bir köstebek var ve bu köstebeğin bulunması gerekiyor. Filmden tek anladığım bu. Filmin sonunda köstebek diye bulunan elemanın neden köstebek olduğuna dair en ufak bir fikrim yok. Belki birilerinin fikri vardır diye nette gezindim biraz herkes Hıncal triplerinde; yok efendim müthiş bir başyapıt, yok istihbaratçıları mükemmel anlatıyor, vay böyle film bir daha gelmez, keşke hiç bitmeseydi falan filan. Kimse de çıkıp dememişki, bu adam bunu bunu yaptı, araştıran dayı da şunu farketti ve köstebeği buldu.

Yok. Hiç bir yerde dayının köstebeği nasıl yakaladığı, köstebeğin neden ekibi sattığına dair en ufak bir bilgi yok. Valla gerildim izlerken. Karla diye bir elemanın, evet biz kadın zannettik ama elemanmış, adı durmadan geçiyor filmde. Ama Karla kim onu bile göstermediler.

Filmi kapatmamamdaki tek sebep parça parça İstanbul da çekilmiş sahnelerin olması. Bunun dışında bu filmi izlemek zaman kaybı, ayıp hatta günah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir