Role Models

Çok yakın iki arkadaş Wheeler ve Danny nin hikayesi. Bu iki arkadaş bir enerji içeceğinin tanıtımını yapmakla görevliler. Okulları gezip çocuklara uyuşturucu değil enerji içeceği içmelerini tavsiye ediyorlar. Wheeler çılgın, Danny ise aşık olan. Bu tarz filmlerde illaki biri kadın düşkünü aykırı olacak, diğerinin de problemli bir ilişkisi. Yakın arkadaş sanırım Hollwood un sözlüğünde bu şekilde tanımlanmış.

Neyse, bu iki eleman bir şekilde suç işliyorlar ve 1 ay hapse mahkum ediliyorlar. Avukatları bu 1 aylık cezayı 150 saatlik kamu hizmetine çeviriyor. Hizmet ise arkadaşlık kurmakta zorlanan çocuklarla beraber vakit geçirip onlara hayatı öğretmek. Wheeler a gelen çocuk on yaşında bir zenci, Danny ninki ise hayal dün yasında yaşayan bir eleman. Tahmin edersiniz ki çocuklarla ilk önce hiçbirşey düzgün gitmiyor. Ama tabi filmin sonuna doğru kanka oluyorlarlar. Bu da sözlüğün 18. sayfasından.

Film 150 saati doldurmak için yapılan aktivitelerle geçiyor. Sıkıldığımı söylersem ayıp olur. Hatta bazı yerlerde baya kahkaha attım. Özellikle Wheeler nişanlı bir kıza sarkıp, kız ona yüzüğünü gösterdikten sonra “what is wrong with her” demesi hala aklımda.

İzlenecek bir film, ama komedi dalında bir başyapıt değil tabiki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir