Lawless

Yine izlemek için çok heyecanlandığımız ama sonrasında hayal kırıklığına uğradığımız bir film oldu kendisi. Aslında heyecanlanmak için yeterince sebebimiz vardı. Bi kere Tom Hardy var. Bu ne demek? En az 3 boyun kırılacak, 32 kaburga çatlayacak, 14 kişi ölecek. Bu dediklerimin hepsini döverek yaptığı için arkadaş izlemesi keyif vermiyor değil. İkinci olarak Gary Oldman var filmde. Oyunculuk açısından bi ziyaret sunar fikri heyecanımız iyice arttırdı. Bir de Guy Pearce in oynadığını görünce tamam dedik film on numara.

Peki filmde ne var. 1930 larda Amerikada içki üretimi yasaklanıyor. Bu zamana kadar da Forrest ve kardeşleri yani Bondurant kardeşler kimseyle haşır neşir olmadan işlerini yapıyorlardı. Ancak bu yasanın çıkmasının ardından bulundukları muhite atanan özel vekil Rakes artık benim borum ötecek diyor ve bazı şartlar koşuyor Bondurant kardeşlere. Tabi başta Forrest olmak üzere bu şartlar hiçe sayılıyor ve işler eskisi gibi yapılıyor. Şunu belirteyim Bondurant kardeşlerin bir ağırlığı var o muhitte. Kimse bunlara bulamıyor.

Bu kapışma zamanla boyun kesme, tecavüz ve adam öldürmeye kadar gidiyor. Film de bu süreci işliyor. Bir yanda kimseye boyun eğmeyen Bondurant kardeşler, diğer yanda yetkileriyle birlikte kasabaya kan kusturan Rakes.

Filmin gerçek hikaye olması ne kadar artı puansa, sonunun kolay tahmin edilmesi de bir o kadar eksi puan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir