About Elly

Yine MÜBİ yine İran filmi ve yine kalite. Adamlar ne güzel filmler çekiyor gerçekten. Vurdusu kırdısı olmadan, gayet sıradanmış gibi görünen çok başarılı filmleri var. Bir kaç film izledikten sonra oyunculara da alışıyorsunuz. Artık isimlerini bilir hale geliyorsunuz. Bu filmde de daha önce başka güzel filmlerde gördüğümüz oyuncular mevcut. Bu bile filme pozitif başlamanızı sağlıyor. Evet yine film hakkında hiç bir şey söylemeden baya yazmış oldum. Gelelim filmin detaylarına.

Büyük bir aile bir haftasonu kaçamağı yapmaya karar veriyor. Kardeşler, eşleri, çocukları. Baya kalabalık bir ekip. Bu ekip ile beraber bir misafirimiz daha var. Kendisi Elly. Ekipteki bir kadının arkadaşı ve aynı zamanda çocuklardan birinin öğretmeni. Çok da alakasız değil aslında. Tabi bu davetin ardında bir de hayırlı bir iş girişimi var. Kardeşlerden birisi ile Elly’nin tanışması amaçlanıyor. Ekip bu ikilinin birbiri ile iyi bir ikili olacağını düşünüyor.

Neyse efendim, tatili yapacakları yere gidiyorlar ancak bir anlaşmazlık yüzünden orada kalmıyorlar ve kendilerine başka bir adres veriliyor. İlkine göre daha kötü bir yer ama el birliği ile kalınabilecek hale getiriyorlar. İşler bitiyor, mangal yakılıyor, nargile tutturuluyor derken çocuklardan birisi bağırarak büyüklerin yanına geliyor. Çocuklardan birisinin denize girdiğini ama geri gelmediğini söylüyor.

O andan itibaren film sizi germeye başlıyor ve sonuna kadar hiç bırakmıyor. Bütün aile denize koşuyor ve çocuğu kurtarıyorlar. Ancak, tam derin bir nefes alacakken bu sefer de Elly’nin ortadan kaybolduğunu fark ediyorlar. Ortamı sevmedi kaçtı mı? yoksa başına kötü bir iş mi geldi? denize girdi ve geri gelemedi mi gibi bir sürü senaryo konuşuluyor. Bu süreçte aile ağız birliği etmeye çalışsa da sinirler geriliyor, duygular patlıyor. Hem aile ile ilgili hem de Elly ile ilgili detay bilgiler ortaya çıkıyor.

Filmin sonunu tahmin ediyorsunuz ama ilk sahneden o ana kadar hiç merakınızı yitirmeden yine de izliyorsunuz. En azından bizim için böyle oldu. Çok beğenerek izledik bu filmi de..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir