Tetris

Sanırım appletv’de izlediğim ilk film. Oldukça kaliteli dizilerini izledik, hala izliyoruz. Ancak buna kadar hiç film izlememiştim. Filmin ismi bir çoğunuza tanıdık gelmiştir. Ever evet o bildiğimiz tetris hakkında film. Böyle bir hikayesi olduğunu bilmiyordum, bir zamanlar saatlerce oynadığım bu oyunun. Fil sovyet döneminde geçiyor. Bu önemli bir bilgi çünkü oyunun o topraklarda ortaya çıkması geleceği hakkında bir çok şeyi etkileyebiliyor.

Şimdi efenim bir abimiz var, kendisi oyun sektöründe çalışıyor. Fuarlara katılıp geliştirdikleri oyunu/ürünü pazarlamaya çalışıyor. Derken bir gün, tetris ile karşılaşıyor. Tabi anında etkileniyor, hatta büyüleniyor. Hatta ve hata bunun bir çığır açacağını düşünüyor.

Tabi ki gerekli adımları atıyor. Ancak önünde küçük bir engel var. Aslında iki engel; birincisi oyunun sovyet coğrafyasında gelistirilmis olması, ikincisi de gerekli adımları atmak için parasının olmaması.

Bir şekilde bu sorunları aşıyor, ya da aştığını sanıyor. Tabi burada çok fazla oyuncu var. Öncelikle sovyetler, sonra oyunu almak isteyen büyük şirketler, sonra kendisini kandırmaya çalışan insanlar..

Filmin temposu gerçekten hiç düşmüyor. Sürekli acaba ne olacak düşüncesi aklınızda. Özellikle, yıllar önce de olsa milyonların hayatına girmiş bir oyunun geçmişini öğrenmek ayrıca heyecan verici.

Çok beğendiğimiz bir film oldu, hiç sıkılmadan keyif alarak izledik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir