The Whale

Evet efendim bu filmi ilk gördüğüm andan itibaren izlemek istiyordum. Çok fazla karşıma çıkmıştı, sanırım bundan da etkilendim ama filmin hikayesi de izle beni diyor zaten. Aldığı iki oskar da pastadaki çilek olmuş. Film 2022 yapımı ancak izlemek 2024 e nasip oldu. Böyle de uzun vadeli planlar yaparım işte. Neyse, filmimize dönelim. Başrolde Brendan Fraser oynuyor, kendisini bir çok filmden hatırlıyorum ama böyle dram dolu bir filmini daha önce izledim mi bilmiyorum.

Kendisi bir İngilizce öğretmeni, ancak dersleri online veriyor. Dersleri işlerken de kamerası hep kapalı. Bunun sebebi ise kendisinin aşırı derecede obez olması. Bu durumu kimsenin görmesini istemiyor ve nerdeyse tek kişilik bir hayat yaşıyor.

Tabi hayatında bazı insanlar var, arada onu kontrol etmeye gelen ve ihtiyaçlarını alan bir arkadaşı ve bir de kızı. Evet, doğru duydunuz bir de kızı var abimizin. Buradan anlıyoruz ki bu çöküş bazı olaylardan sonra gerçekleşmiş. Bunun sonucunda kendisini kapatmış. Ancak içinde hala bir ukte, kızıyla tekrar eskisi gibi olabilmek.

Bu kolay bir şey değil tabi ki, farklı şekilde arayı düzeltmeyi deniyor ancak her defasında yine başarısızlık. Sonra farkediyor ki kendisini kabullenmeden bu iş düzelmeyecek. Sadece kızı ile olan ilişkisi değil, öğretmenlik hayatı, kendi yaşamı kısacası her şey buna bağlı.

Bir anda hey ben obezim deyip dünyayla barışmıyor tabi ki, her adım sancılı ve oldukça zor.

Açıkçası aldığı oskarları da oldukça hakediyor film. Geç de olsa iyi ki izlemişiz, gerçekten etkileyici bir iş çıkarmışlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir