True Detective – Sezon 1

İsminden de anlaşılacağı gibi bir dedektiflik dizisi. Farkı ise her sene farklı karakterlerin olacak olması. Bu durum dizi yayına başlamadan belirtilmişti. Mantık aynı olacak, her sene bir dava üzerinde çalışılacak ama kişiler farklı olacak diye. Serinin ilk sezonundaki dedektiflerimiz Matthew McConaughey‘ın canlandırdığı Rust ve Woody Harrelson‘ın canlandırdığı Marty. İkili bir şekilde ekip oluyor ve 8 bölüm boyunca bir davayı çözmeye çalışıyor.

Çözmeye çalıştıkları dava, işte parçaları bir araya getirmeleri, yıllar sonra bazı şeyleri hatırlamaları çok sıradan gelebilir. Belki başka dizi ya da filmlerde çok daha iyi hikayeler izlemiş olabilirsiniz. Ama şunu garanti ediyorum oyunculuk olarak bu kadarını izlemeniz mümkün değil. Özellikle Rust karakteri öyle bir oynuyor ki insanın sigaraya başlayası geliyor. Çok fazla karakter dizisi izledim ama bu kadar oynayanını görmedim. Zaten dizi ile ilgili nerede yorum okusanız bunu görüyorsunuz. Rust efsane, Rust bizden biri artık, Rust şöyle Rust böyle…

Hikaye oyunculuğunu gölgesinde kalmış durumda. Acaba ne olacak diye değil, Rust bu sefer ne yapacak ne diyecek diye izliyorsunuz resmen. Şunu hatırlatayım 8 bölüm ilk sezon yani bir çırpıda bitiveriyor.

Son olarak yeni sezondakilere başarılar diliyorum, işleri çok ama çok zor. Yeni sezonda ana karakteri Colin Farrell canlandıracak. Çıtayı yükseltmesi mümkün değil bana kalırsa, hatta aynı seviyede tutması bile çok zor.

Umarım oyunculuk seviyesi çok düşmeden devam eder dizi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir