Nobody Knows

Orjinal adı “Dare mo shiranai” olan bir japon filmi. Oyuncuların hiç birini tanımasam da yönetmenin bazı filmlerini izlemişim. Yönetmen koltuğunda Hirokazu Koreeda adlı abimiz var. Diğer filmleri de dram yüklü zaten. Bu film de aynı şekilde bol dramlı. Bir kadın 4 çocuk yaşamaya çalışan ailenin yoksulluğunu izliyoruz. Tabi bu durum daha da kötüleşiyor. Anne gidip bütün sorumluluğu 12 yaşındaki en büyük çocuğa bırakıyor.

Daha kendisi bile çocuk olan Akira bütün sorumluluğu üzerine alıyor. İlk başlarda ayrılık kısa sürse de zamanla bu ayrılıklar çok uzun süreli oluyor. Nihayetinde de anne hiç gelmez oluyor. Akira ilk başlarda bu sorumluluğu kaldırsa da zamanla altından kalkamaz hale geliyor. Hatta ilk başlarda sanki annesi gönderiyormuş gibi hediyeler alıyor ve kardeşlerine veriyor. Gün geçtikçe ve para da bitince önce su sonra elektrik ve gaz kesiliyor. Yaşadıkları ev yaşanmaz bir hale geliyor. Parktan su taşımalar, artık yemek yemeler falan.

Bu süreç boyunca bir kere çocuk olduğunu hatırlıyor Akira ve ona göre yaşıyor. O gün de inanılmaz kötü bir olayla karşılaşıyor eve döndüğünde.

E hacı filmin sonunda ne oluyor derseniz. Hiç bir şey olmuyor diyebilirim. Hayatlarının kötüden daha da kötüye gittiğini izliyoruz. En kötüsünü belki de bizim hayal etmemizi istiyor yönetmen. Daha da kötü ne olabilir acaba diye düşündükçe içiniz kıyılabilir tabi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir