Ekşi Elmalar

Kim derdi ki Netflix üzerinde izlediğim en kaliteli film yerli olacak diye. Daha önce 88 defa söyledim film içeriğinin çok yetersiz olduğunu. Zamanla gelişir umarım. Bu kalitesizlikte film seçmek gerçekten çok zor. Biz de ne yapalım yerli malı yurdun malı dedik ve bu filmi açtık. Yazan, yöneten ve oynayan Yılmaz Erdoğan. Daha önce The Water Divine filminde yüzü gülmeyen bir karekterde izlemiştim kendisini. Bu da ikinci oldu. Çok da iyi olmuş.

Filmde ona Farah Zeynep AbdullahSükran Ovali ve Songül Öden eşlik ediyor. Kendisi belediye reisi bunlar da kızları. Zaten bulundukları bölgede de magazin olarak iki konu var. Birincisi reis beyin kızları ikincisi ise reis beyin elma bahçesi. Yılmaz Erdoğan hem sert bir siyasetçi hem de sert bir babayı canlandırıyor. Her iki konuda da dediğim dedik bir adam. Kızlarını isteyenlere de genel olarak ben koskoca reis beyim sen kimsin ki benden kız istiyorsun mesajı veriyor.

O kadar dediğim dedim bir adam ki bahçesindeki elma ağaçları ile bile kavga ediyor. Bahçesindeki bütün ekşi elmaları aşılayarak tatlı elma ağacına çeviriyor. Ama bir tanesi aşı tutmuyor. Bir deneme iki deneme derken reis bey vuruyor baltayı ağaca sen misin benim aşımı tutmayan diye.

Kızları ise zaman içerisinde evleniyor. Bir tanesi çok severek ve istediği bir kişiyle, diğeri ise hiç tanımadığı biriyle. En küçük kız ise sevdiğine kavuşamıyor. En azından bir süre.

Aradan yılar geçiyor ve bir şekilde aile Antalya’ya taşınıyor. Tabi en son gelen reis bey. Çünkü toprağını, vatanını bırakmak hiç de kolay olmuyor. Yaşlılık ile beraber gelen sorunlar baş gösteriyor bu sefer. Reis yine reis onda bir sorun yok. Ama Antalya’da kimse onun reis olduğunu bilmiyor.

Hiç tanımadığı biriyle evlenen kız mutluluğu bulurken, severek evlenen kız boşanmanın yollarını arıyor.

Vel hasılı az az da olsa bir çok konuya parmak basıyor film. Bu işi hiç de göze sokmadan yapıyor. Çok bildiğiniz veya tahmin edebileceğiniz bir şeyi izliyorsunuz ama yine de merak ediyorsunuz öyle diyeyim.

Güldürmeden de düşündürdü adam helal olsun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir