The Pursuit of Happyness

Başrolde Will Smith in olduğu bir dram filmi. Bu adam gerçekten çok acı çekmiş, hayatın sillesini yemiş gibime geliyor. Yoksa bu tarz rolleri bu kadar gerçekçi oynaması mümkün olamaz. Hatta bir diğer iddaam da Will Smith in kökeninin Türk olduğu. Arkadaş biz yeşilçamla dalga geçiyoruz offff sıktı diye ama adamlar almışlar bizim Münir Özkul’u Şener Şen’i kendilerine uyarlamışlar.

Filmin konusunda gelince; abimiz değişik bir tıp aleti satıyor. İşler biraz kesat tabi. Para gelmeyince evde yemek de pişmyor kira da yatmıyor. Derken hatun kişiye tak edip annesinin evine dönüyor. Dayı da hayatına oğluyla beraber sarılmak zorunda kalıyor.

Bir yandan para kazanmaya çalışırken diğer taraftan da oğlunu kreşe götürüyor, ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu arada da bir firmanın 6 aylık eğitimlerine yazılıyor. 6 ay boyunca ücret yok ve eğitime gelenlerden sadece bir tanesi işe kabul edilecek.

Film boyunca bir yandan hayata tutunma çabası diğer yandan çocuğuyla ilgilenmesi gerçekten çok gerçekçi. Hani bizimkiler yapınca burun kıvırıyoruz ama gavur da yapıyor be arkadaş. Spoiler olacak ama eğitim sonunda işi alan kişi olduğunu öğrenince gözlerinden gelen yaşlar beni bile etkiledi.

Geyik yapmayı planladığınız, arkadaşlarınızla eğleneceğiniz bir ortam hariç her türlü ortamda izleyebilirsiniz. Hatta babanızla beraber izleyip göndermeler de bile bulunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir