Muhtesem Gatsby

Başrollerde  ve Carey Mulligan ın olduğu 1900 bilmem kaç amerikasında geçen bir film. Tarihi tam hatırlayamayacağım ama alkolün yasak olduğu dönemlerde geçiyor film. Gerçekten birşeyler yakalamak için dikkatli izledim, beraber izlediğim arkadaşa sorular sordum ama inanın film sonunda aklımda yer eden hiç bir olay yoktu.Öncelike şunu söyleyeyim. Sanırım artık Dicaprio hep bu tarz rollerde oynayacak. Django Unchanied da da böyle zengin tarz bir elemanı oynamıştı burda da aynı karakter diyebiliriz. Bu sefer kendine değil bir kadına takıntılı, Daisy. İşte zamanında bununla tanışmışlar ama bir türlü bir araya gelmek nasip olmamış. Sonra kader işte çok zengin olan Gatbsy, Daisy nin izini bulunca onun evinin karşısına bir ev yaptırıyor. Karşısı dediğim gölün diğer tarafı yani. Neymiş onunla aynı güneşin batışını göreyim, o göle baktığında ben de böle bakayım da gözlerimiz aynı şeyi görsün falan filan.

Romantizm konusunda arkadaşlara sağlam ders verebilir bizim Yeşilçam. Ne diyorduk?Ev yaptırmıştı evet. Evi yaptırdıktan sonra her akşam parti veriyor eleman. Amaç ise belki Daisy de gelir nur cemalini bir kere daha görebilirim hayalleri.

Film böyle ilerlerken bu ikili bir araya geliyor. Kimilerine göre Gatsby nin hiç hak etmediği kimilerine göre ise Daisy nin hiç hak etmediği bir sonla bitiyor.

İzledim de ne oldu? Hiç de birşey olmadı. Öyle kısa bir film olsa üzülmeyeceğim de 143 dakika hacı. Ben ziyan ettim siz etmeyin.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir