Bang Bang You’re Dead

Nerdeyse 10 gündür film izlememişim. Biliyorum benim gibi bir entellektüele yakışmıyor ama iş güç işte. Bu filmi vakti zamanında indirmişim. Sırf kısa diye izliyeyim dedim. İsminden vurdulu kırdılı bir film olduğu düşünülebilir ama öyle değil. Çok da uzak olmadığımız ergen sorunlarını ele alan bir Amerikan filmi. Tabi işin içinde amerikan gençliği olunca işler biraz abartılı anlatılıyor ama verilen mesajın başarıya ulaşması için de belki böyle verilmesi gerekiyordu.

‘ın canlandırdığı Trevor karakteri lisede pek sevilmiyor. Garip bulunan bir arkadaş. Bunun sebebi de okulun futbol takımını havaya uçurmakla tehdit etmesi. Hatta boş da olsa bir bomba hazırlaması. O andan itibaren öğretmeninden öğrencisine, hademesinden kantindeki amcasına herkes Trevor’a karşı çok da nazik olmayan bir tutum içerisinde.

Trevor’dan ümidini kesmeyen tek kişi ise tiyatro kulübünün hocası Duncan. Hoca bir oyun planlıyor ve oyuncaki başrolü Trevor’ın oynamasını istiyor. Bu andan itibaren de bu oyun çalışmaları ve öğrencilerin okulda birbirleriyle anlaşamamaları ele alınıyor. Hepimiz lise okuduk. İşte filancalar, falancalar. Okul arkasında buluşmalar, çıkışta birilerini beklemeler vs. Amerikada da bu durum böyle. Zaten ana tema da bu. Okul sisteminin öğrencileri ne hallere soktuğu göze sokulmuş. Sorunun öğrencilerde değil öğretmenlerde, eğitim sisteminde olduğu belirtilmiş.

Planlanan oyunun sergilenmesiyle de film son buluyor. Bu oyunda da belirttiğim mesajlar veriliyor. Dediğim gibi çok uzak olduğumuz şeyler değil, bazı yerleri abartı da olsa Amerika deyip geçiyorsunuz.

Ara verdiğim sinema olayına çok başarılı bir dönüş oldu diyemem ama daha beterlerini de gördüğüm için ses çıkartmayacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir